PEDROSA TESTRIJDER BIJ KTM?

We weten dat al de officiële MotoGP teams voor 2019 volzet zijn.

Maar we weten ook dat parallel sommige plaatsen nog moeten worden ingevuld, zoals de testrijderteams, vooral bij Yamaha en KTM. Zoals vermeld door Speedweek.com, werd Jonas Folger voor dit doel benaderd door Yamaha en Dani Pedrosa door KTM.

Het budget van KTM voor een team van testrijders is onthuld door Teammanager Mike Leitner. Het bedraagt ​​1,5 miljoen euro. Een aanzienlijk budget, zeker gebaseerd op de regelgeving in het veld en dus de mogelijkheid om te genieten van een onbeperkt aantal testdagen. Een zegen voor teams met het budget ervoor...

"Voor ons is een testrijder van 30 tot 35 dagen per jaar bezig," zegt Pit Beirer, directeur van KTM Motorsport.

Yamaha, van zijn kant, dat hogere kosten zal moeten dragen dan een Europese fabrikant, zal echt moeten gokken op de goede paarden om zijn testteam van 2019 samen te stellen. De naam Folger is bijna een certitude en is niet willekeurig. Onthouden na de Duitse Grand Prix, had Folger Rossi voor voor zijn tweede plaats gefeliciteerd, "in feite zou ik mijn trofee aan Jonas moeten geven" zei de Italiaan. Het lijkt goed en als het wordt bevestigd, dat de woorden van de ‘doktor’ goud waard zijn...

Wat betreft de keuze van KTM, zou die naar Dani Pedrosa gaan ter vervanging van de Mika Kalio, herstellende na zijn knieblessure, die de Finse coureur op korte of middellange termijn compromitteert. Ook hier zou de keuze van KTM voor Pedrosa niet toevallig zijn. Lange tijd was er een nauwe band tussen Red Bull en KTM-manager Mike Leitner, die elf jaar lang voor Honda werkte voordat hij eind 2014 vertrok. Mike Leitner was op dat moment Pedrosa's teamleider. De cirkel is rond zou men kunnen zeggen, een logische keuze misschien.

Logica kan zijn, maar de fysieke vraag komt daarom steeds naar voor: Pedrosa is een klein formaat en een vedergewicht. Hoe kon hij als testrijder een motorfiets ontwikkelen voor grotere en zwaardere coureurs? Het lijdt geen twijfel dat zijn ervaring en knowhow deze gang van zaken zal overwinnen als zijn kandidatuur door KTM voor de functie werd behouden.

Gevolg, vooral omdat de persoon in kwestie, zwijgt als vermoord over zijn toekomstige projecten in de MotoGP.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws