MotoGP Brno: DOVIZIOSO GEBRUIKT EEN NIEUWE KUIP VOOR DE RACE

Andrea Dovizioso heeft bevestigd dat hij de nieuwe Ducati-kuip zal blijven gebruiken na het winnen van zijn eerste pole-positie in 2018.

De Italiaan behaalde zijn eerste pole positie sinds Maleisië 2016 met een tijd van 1: 54.689, iets minder dan een kwart seconde voor Valentino Rossi. De Pramac Ducati-coureur Danilo Petrucci probeerde vrijdag een nieuwe kuip op zijn GP18 en vandaag probeerde Dovizioso het op zijn fabrieksfiets. Nadat hij in 18 maanden zijn eerste pole pakte, bevestigde de Italiaan dat hij de nieuwe kuip zou behouden, zelfs als hij toegaf dat hij niet zeker was van de voordelen van de kuip.

"Ik zal deze kuip morgen gebruiken," bevestigde Dovizioso. "Het verschil is niet expliciet duidelijk, het is altijd moeilijk als je zoiets probeert, het is ook moeilijk om precies het verschil te begrijpen, het lijkt een beetje beter om te breken, misschien, maar tussen 's morgens en ‘s middags wisselen we ook de banden, dus we hadden niet veel tijd om een ​​echte vergelijking te maken, dat verduidelijkt dus geen positieve dingen, ook als er negatieve dingen zijn.”

Dovi heeft veel tijd besteed aan het werken aan de details van gebruikte banden en is favoriet voor de race door zijn racesnelheid. Toch was het zijn snelheid op de nieuwe zachte band die hem de leiding liet nemen. Ondanks de polepositie zei Dovi dat hij gelukkiger was met de tijd dan de pole zelf. "Ik ben gelukkiger met de chrono dat ik realiseerde voor de pole. Ik heb nooit veel pole posities gereden in mijn carrière, het is niet mijn stijl, dus ik ben er niet te veel op gefocust," zei hij. "Maar de manier waarop we vandaag de polepositie realiseerden, is belangrijk. Ik had niemand voor me en ik was in staat om hard te pushen, alles ging perfect voor een zeer snelle ronde. Het was erg heet daar, het was moeilijk om heel snel te zijn en onder de '55 te gaan, maar uiteindelijk werkt de fiets heel goed. Ik deed het goed na de eerste sector, ik zag een goede tussentijd en van daaruit besloot ik om vol en hard te duwen, daarbij reageerde de motor heel goed. Ik was in staat om hard te remmen, het potentieel van de nieuwe soft is gewoon opperbest, dus het is de bevestiging van het goede werk dat we in het weekend hebben gedaan. We begonnen de eerste training met een goede snelheid, dat hielp ons om in staat te zijn om veel ronden te rijden met  de achterband voor de race, daar is de sleutel denk ik. We hebben met twee banden meer dan de race afstand gedaan, het is erg belangrijk, dus we hebben al het mogelijke gedaan om klaar te zijn voor de race, ik weet niet of dat genoeg is, maar ik heb een goed vertrouwen."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws