DIVIZIOSO WINT DUCATI DUBBELSLAG

De Italiaan moest enkel Rossi enige ronden voorlaten en reed dan tot de finish aan de leiding.

Nog deze morgen publiceerden we zijn interview na zijn onverwachte pole van gisteren. Vandaag was hij onklopbaar in het Tjechische Brno. Andrea Dovizioso tijdens de warm-up voor de Tsjechische GP ging hij teamgenoot Jorge Lorenzo vooraf, de twee Borgo Panigale-fabrieksmachines dwongen regerend kampioen Marc Marquez achteruit. De opwarmsessie, hoewel nog steeds warm maar op een minder hete racebaan, begon Marquez met een regenband te roderen, op alles voorbereidt was de boodschap, sommige geruchten voorspelden regenbuien over Brno later tijdens de namiddag. Andrea Dovizioso pakte zijn tweede overwinning van het seizoen in de Tjechische Monster Energy Grand Prix, een strijd met drie voor de overwinning met zijn Ducati teamgenoot Jorge Lorenzo en regerend kampioen Marc Marquez.

Na het startschot nam DesmoDovi snel de leiding en en hij vocht samen met Rossi een mooi duel, hoewel we denken dat de #04 Ducati liet begaan voor die de leiding nam. Marquez kwam toen opzetten en pakte Rossi, Lorenzo moest eerst achtervolgen maar kwam toch terug in de slipstream van #93 Marquez en ging hem dan voorbij.

Terwijl Dovizioso leidde, zagen we hoe Cal Crutchlow  tegen Johann Zarco, Danilo Petrucci ruzie maakte voor een ereplaats. Tien ronden van de finish, was een groep van zes nog steeds in de running voor het podium. Dovizioso, Marquez, Rossi, Crutchlow, Lorenzo en Petrucci hadden een afscheiding met een verwacht racetempo van 1: 56 en niemand, had een snel schaakspel. Met vijf ronden voor de zwart-witte vlag, zette Lorenzo druk naar voren om eerst Crutchlow voorbij te gaan en dan Marquez in het midden van het Ducati duo te zetten. Een ronde later zou de pin worden uitgetrokken. Dovizioso, Lorenzo en Marquez waren plotseling vertrokken, Crutchlow en Rossi moesten in de achtervolging. Het trio verloren in de 1: 56 en toonden hun hand, het opzetten van de Tsjechische GP voor een aantal ongelooflijke laatste paar ronden.

Lorenzo was de eerste die een ernstige gebaar maakte naar Marquez Mark in de voorlaatste bocht,  en, schoof terzelfdertijd ook in de richting van de binnenkant van Dovizioso. Zou die move in een dubbele verrassing resulteren? Nee "DesmoDovi" liet niet begaan en herstelde direct, terwijl Lorenzo een beetje breed was en gedwongen werd om naar de tweede plaats terug te komen. In de voorlaatste ronde, viel Lorenzo opnieuw aan voor de leiding, maar Dovi kreeg een flashback, weg kans. Voordat Marquez zijn geluk probeerde op het einde van de voorlaatste ronde tegen Lorenzo kwam die even snel terug. Het was echter tijd om de laatste ronde te spelen.

Toen begon het eindduel, Marquez viel op zijn beurt nog maar eens Lorenzo aan, maar de Majorkaan sloeg met een knaller de titelverdediger achteruit. Met Dovizioso een kleine 3 tientjes voor had, was het voor de #99 Ducati te laat  om zijn teamgenoot te bedrijgen. In de laatste bocht was noch de één een noch de ander dicht genoeg voor een ultieme aanval. Het werd een tweede indrukwekkende overwinning van het seizoen voor Dovizioso en zijn eerste in Brno, met Lorenzo tweede en Marquez derde als voltooiing van zijn 100ste MotoGP start.

Volgende week gaat de MotoGP naar Oostenrijk.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws