MÁRQUEZ HAD GOED GEZIEN

Marc Márquez, die zijn leiderschap in het kampioenschap versterkt dankzij een derde plaats, verwachtte het gevecht  met Ducati.

Hij was vanop de derde plaats op de grid, bijzonder op zijn hoede voor de drie rijders Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi. De laatste was zijn gemakkelijkste tegenstander vooraan in de race. Marc Márquez observeerde een tijdje de strijd tussen de twee Italianen, totdat de Ducati rijder het overwicht nam tegenover de negenvoudige wereldkampioen. De Spanjaard was dan onmiddellijk een beetje verrast door de terugkeer van zijn landgenoot Jorge Lorenzo. Márquez probeerde een aanval in de laatste ronde, maar het mocht niet baten. Een aanval die de Majorkaan met vastberadenheid beantwoordde. De Catalaan bleef op een derde plaats steken, wat niet slecht is op zichzelf omdat dit resultaat een voorsprong van 49 punten geeft in de voorlopige WK stand.

"Gisteren zei ik dat die drie coureurs een formidabele zondag zouden hebben: Jorge, Andrea en Valentino. Het is duidelijk dat ik gelijk had! In het begin was de race vrij traag, iedereen probeerde zijn banden te sparen. De grip van de baan was ook niet geweldig. Ik kreeg echter geleidelijk aan meer zelfvertrouwen. Toen ik in Andrea’s wiel zat, was ik klaar om te vechten, maar eerlijk, tegenover de twee Ducati was het is erg ingewikkeld. Ze hebben een ongelooflijke topsnelheid en deze fietsen zijn uiterst stabiel in de remmen. Dus het is heel moeilijk om ze in te halen. Uiteindelijk vertrekken we hier met een derde plaats, we hebben niet veel gemist en we hebben het geprobeerd. In ieder geval hebben we goed werk afgeleverd en hebben we onze voorsprong in het kampioenschap vergroot."

Na de post-GP-test staat Marc Márquez voor een nieuwe uitdaging, namelijk die van de Red Bull Ring. Deze baan is meer geschikt voor de Desmosedici, maar de Spanjaard komt in elke situatie aan punten...

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws