MÁRQUEZ DOMINEERT DE POST GP TESTS IN BRNO

Marc Márquez was de snelste zijn op deze dag van de tests, gereden in de nasleep van de GP van Tsjechië.

De MotoGP bleef een extra dag in Brno met testen na de GP, waaraan de hele groep deelnam... of bijna. Reale Avintia Racing en Ángel Nieto Team hadden inderdaad besloten om deze test over te slaan.

Ontbraken ook, Stefan Bradl van HRC Honda Team, die, enigszins opgezwollen door zijn crash de dag ervoor, zijn plaats liever overliet aan Hiroshi Aoyama. Maverick Viñales, betrokken bij hetzelfde incident, was er ook niet op de afspraak vanwege schouderpijn. Hetzelfde voor Pol Espargaró, die de keuze maakte om terug te keren naar Barcelona, ​​om te worden onderzocht na zijn harde val van de warming-up.

Bij Red Bull KTM Factory Racing waren de rangen ook enigszins gedecimeerd. Mika Kallio raakte ook geblesseerd, Bradley Smith was de enige KTM-vertegenwoordiger op de baan en de Brit spaarde geen moeite en legde niet minder dan 68 ronden af. Doel: het nationale evenement van zijn werkgever beter voorbereiden dat in minder dan een week zal plaatsvinden.

In termen van tijden werd de dag gedomineerd door Marc Márquez. Liet een ronde in 1'55.209 40 minuten optekenen, de wereldkampioen had aangekondigd in een persconferentie om iets belangrijks te testen en dat  laatste was te zien op de baan op een mysterieuze zwarte RCV. Geen verdere informatie daar omtrent werd gefilterd. Dani Pedrosa en Cal Crutchlow, die de nieuwe voorband van Michelin niet hadden geëvalueerd, waren respectievelijk derde en zesde.

Piero Taramasso (Michelin) gaf aan dat de feedback van de coureurs zeer waardevol zou zijn voor de nieuwe band die naar de Brno-test werd gebracht. Als de teams over het algemeen, van deze test profiteren om nieuwe onderdelen voor het tweede deel van het WK te introduceren, zijn er bij Ducati geen grote ontwikkelingen op maandag te geregistreerd. GP-winnaar Andrea Dovizioso maakte verschillende vergelijkingen van kuipwerk en frame, maar niets meer. Klokte iets meer dan drie tiende van Marc Márquez, de Italiaan eindigde als vierde van de sessie, een positie voorsprong op teamgenoot Jorge Lorenzo. Danilo Petrucci die vaak door het Italiaanse merk wordt voorgedragen, had ook niets nieuws om te testen. Yamaha, die nog steeds worstelt met wat gripproblemen, wachtte graag op deze test, maar om de opmerkingen te geloven die Valentino Rossi de dag ervoor deed, maakte het nieuws helaas niet bekend. De Italiaan was met de zevende tijd goed voor iets meer dan zeven tienden. De beste Yamaha-coureur werd tweede en is niemand minder dan Johann Zarco . De Fransman strandde op slechts een tiende van Marc Márquez aan het einde van de sessie.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws