MXGP, BIG BUSINESS VOOR CAIROLI IN ARGENTINIË VAN HOREBEEK DERDE.

Gestopt door technische problemen in de kwalificatie, de Siciliaanse KTM rijder op zijn best en met een onberispelijke comeback in beide heats in de eerste WK race van het seizoen voor Gajser (Honda) en Van Horebeek.

Op het vulkanische zand van Neuquen in Argentinië, was Antonio Cairoli de compleetste en snelste rijder. In de eerste ronde van het MXGP Wereldkampioenschap versloeg hij tegenstanders en pech. Vanwege een mechanisch probleem en de daaropvolgende opgave in de kwalificatiewedstrijd op zaterdag, koos Tony de laatste gate (28e) in de race. Maar tegelijkertijd vond hij de beste oplossing, door een uitstekende start in beide races. Hij koos voor een snel en riskant traject en kwam na de eerste bocht bij de topposities uit. In de eerste reeks reed hij onmiddellijk achter Romain Febvre (Yamaha) en Julien Lieber (Kawasaki), die beiden in de eerste ronde aan de leiding kwamen. In race 2 kwam hij na de start als vierde na Tommy Searle (Kawasaki), Febvre en Tim Gajser (Honda) door. In de zesde ronde werd het trio door Tony afgetroefd die de beslissende beweging maakte en het leiderschap voor de resterende dertien ronden in handen nam. "In de tweede race startte ik niet zo goed als bij de eerste,” legde Tony uit, “maar toen lukte het me opperbest om de rest van de race zonder fouten af te maken."

Zal HERLINGS aanwezig zijn op de volgende ronde van het Motorcross Wereldkampioenschap, op 24 maart in Matterley Basin in Engeland? Jeffrey Herlings (Ktm), MXGP 2018-wereldkampioen was in Argentinië afwezig nadat hij een breuk opliep aan de rechtervoet eind januari op training.

Race 1 MXGP:

  1. Antonio Cairoli (Ktm) in 34'41''270,
  2. Tim Gajser (Honda) + 6''253.
  3. Romain Febvre (Yamaha) + 9''838.

Race 2 MXGP:

  1. Antonio Cairoli (Ktm) in 34'56''475.
  2. Tim Gajser (Honda) + 2''386.
  3. Jeremy Van Horebeek (Honda) + 37''829.

MXGP Championship:

  1. A. Cairoli (Ktm) 50 punten,
  2. T. Gajser (Honda) 44.
  3. J. Van Horebeek (Honda) 35.
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws