HET HUISWERK VAN ALEX MÁRQUEZ EN XAVI VIERGE

Het MarcVDS-duo heeft een positieve staat van dienst na de laatste Moto2-tests voor de seizoenopener in Qatar. Alex Márquez en Xavi Vierge voelen zich klaar voor de avondrace op de woestijnbaan. Nog voor de start van de laatste Moto2 testdag op het Losail International Circuit benadrukte Alex Márquez: "Dit is de belangrijkste dag" Hoe de concurrentie en ook de broer van MotoGP wereldkampioen Marc Márquez alle ogen richten naar de resterende testtijd en de laatste details voor de seizoenopener op vrijdag 8 maart.

De 22-jarige Spanjaard maakte 52 ronden en reed ongeveer 280 km. Tijdens de racesimulatie ging hij diep met een 1: 59. Uiteindelijk eindigde hij als achtste tijd op zowel het dagelijkse als het gecombineerde testrooster. Na het werk, was de Kalex rijder behoorlijk tevreden na een kwalificatie- en een racesimulatie: "ik ben erg blij met mijn racesnelheid, omdat de simulatie ging heel goed. Maar er is nog ruimte voor verbetering en we zijn niet helemaal op schema voor de zege," de ambitieuze Spanjaard lijkt ook geoefend in zelfkritiek. "Er zijn een paar tegenstanders met  een beter racetempo, maar ik ben nog steeds erg blij, want ik was in staat om zeer constante tijden te rijden, ik kon het tempo vasthouden tot het einde en de snelste rondetijd zetten in de voorlaatste ronde. We hebben maar een tiende van een seconde nodig om de race te winnen.”

Toch zat er nog een addertje onder het gras: "de kwalificatiesimulatie was daarentegen niet zo goed, maar dat bezorgt me geen te grote hoofdpijn, want met de nodige adrenaline zou dat moeten verbeteren. Ik ben tevreden en klaar - het team heeft geweldig werk geleverd en nu kunnen we beginnen,” voegde Márquez zichtbaar tevreden toe.

Zijn teamgenoot Xavi Vierge, die bij de woestijntest 51 keer ronddraaide, klokte de zesde snelste tijd van de dag en ook voor de hele test, hij vatte tevreden samen: "ik ben erg blij, want we waren in staat om verdere vooruitgang te boeken en ik ben zeer tevreden met het hele voorseizoen. We zijn geëvolueerd als een team en het werken met Alex heeft natuurlijk geholpen om meer inzicht te krijgen. We hebben ook moeilijke momenten meegemaakt die we achter ons konden laten. We hebben ook verschillende racesimulaties gedaan en zijn gestaag verbeterd. Ik kijk uit naar het raceweekend, we zijn klaar om het Wereldkampioenschap aan te pakken.”

Moto2 IRTA-test, Losail, 1-3. Maart, gecombineerd tijdenformulier:

 

  1. Sam Lowes, Kalex, 1: 58.439 min
  2. Tom Luthi, Kalex, 1: 58.663
  3. Remy Gardner, Kalex, 1: 58,755

4 augustus, Fernandez, Kalex, 1: 58,757

  1. Marcel Schrötter, Kalex, 1: 58,787
  2. Xavi Vierge, Kalex, 1: 58,880
  3. Jorge Navarro, versnellen, 1: 58.923
  4. Alex Márquez, Kalex, 1: 58.948
  5. Luca Marini, Kalex, 1: 58,980
  6. Brad Binder, KTM, 1: 58,999
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws