VISITQATAR GRAND PRIX PRODUCEERT DE ALLERDICHTSTE TOP 15 OOIT!

Een record brekend openingsweekend in Losail als de MotoGP ™ begint met een almachtige knal!

Zondag tijdens de VisitQatar Grand Prix zagen we een andere klassieker tussen Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) en Marc Marquez (Repsol Honda Team), onder de geblokte vlag was slechts 0.023sec tussen het duo, en  werd beslecht in het voor deel van de Italiaan. Wat meer is, slechts 0,6 splitste Dovi van de vijfde plaats met Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) toen het 2019 MotoGP ™ wereldkampioenschap sensationeel van start ging. En bovendien was het record voor de strakste top 15 in de geschiedenis van de premièreklasse ook verbroken, want slechts 15.093 seconden scheidde Dovi van de 15de geplaatste Johann Zarco (Red Bull KTM Factory Racing).

De VisitQatar Grand Prix MotoGP ™ met adembenemende hoogtepunten: "natuurlijk. Ik bedoel, het is MotoGP en dat is zo,” zei regerend wereldkampioen Marquez, die na de race kletste over hoe dichtbij de concurrentie zit in 2019. “Ik bedoel, het is ongelooflijk als je daar rijdt met alle jongens, aan 350 km/u met slechts twee vingers afstand  tussen de fietsen; het is ongelooflijk. Een ander interessant iets is dat we in het voorseizoen veel verschillende namen hadden gezien, we hadden ook veel verschillende fietsen, maar dan, in realtime dezelfde namen en dezelfde jongens."

Een andere fenomenale statistiek van ronde 1 is dat de gecombineerde marges van de overwinnaars zowel in Moto3 ™ (0.053), Moto2 ™ (0.026) en MotoGP ™ (0.023) samengeteld een slanke 0.102sec bedragen. Wat een fijne manier om te beginnen aan wat er op het punt staat een jaar van onvergetelijke races te worden.

Verder dit nog:

Qatar GP-protesten werden verwezen naar het MotoGP ™ Court of Appeals.

De FIM MotoGP ™ Jury zullen de protesten uitstellen die door sommige teams zijn voorgelegd met betrekking tot Ducati aerodynamische stukken.

Tijdens de VisitQatar Grand Prix ontving het FIM MotoGP Stewards Panel verschillende protesten met betrekking tot aerodynamische apparaten op de achter brug van Ducati-machines, bestuurd door Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati Team), Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati Team) en Jack Miller (Alma Pramac Racing).

De protesten werden ingediend door Aprilia Racing Team Gresini, Red Bull KTM Factory Racing, het Repsol Honda Team en Team Suzuki Ecstar, die hun zorgen hebben geuit. Op basis van de richtlijnen en voorschriften die momenteel van kracht zijn, heeft het FIM MotoGP Stewards Panel hun protesten afgewezen.

Vervolgens is een beroepsprocedure gestart en heeft het beroepspanel besloten de zaak voor te leggen aan het hof van beroep van de MotoGP om meer informatie en details over de kwestie te verkrijgen.

Het resultaat van de VisitQatar Grand Prix blijft ongewijzigd.

 

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws