DOVIZIOSO TRIOMFEERT IN QATAR MET 23 DUIZENDSTEN!

Vijf coureurs waren in de race voor de overwinning in Qatar, maar opnieuw keert de overwinning terug naar Andrea Dovizioso ... voor 23 duizendsten!

Het startschot van het MotoGP seizoen 2019 werd deze zondag gegeven op het Losail International Circuit. Een moment waar vooral Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) wachtte, hij kwalificeerde zich als vijfde voor zijn allereerste start in de GP klasse. Helaas zou de bewoner uit Nice bij het begin van zijn formatieronde een probleem tegenkomen. Gedwongen om te starten via pitlane, zag de coureur van het Petronas Yamaha SRT team toen al zijn hoop in rook opgaan.

Voor Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati), was er geen vuiltje aan de lucht. De Italiaan, die nog nooit verder  dan een tweede plaats in de laatste vier jaar was geëindigd, was ervan overtuigd door te gaan naar de overwinning, 23/1000 voor zijn eeuwige tegenstander, Marc Marquez (Repsol Honda).

Bij het doven van de lichten, snelde de Italiaan stellig naar de eerste bocht voor Jack Miller (Alma Pramac Racing) en Marc Márquez... Verassend was dat poleman Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP ), verwezen werd naar de zesde rij. En de Catalaan was niet aan het einde van zijn latijn, hij werd ook al snel overrompeld door de twee GSX-RR coureurs, die zich ook snel mengden in de gevecht vooraan. Een paar ogenblikken later, de eerste dramatische verandering: Jack Miller had een probleem en in die tijd had de Australiër een nogal verrassende reactie door zijn zitje overboord te gooien. Ten slotte zou de Pramac Racing Alma rijder de finish niet bereiken, zoals zijn jonge teamgenoot Francesco Bagnaia (Alma Pramac Racing), die ons mooi aan het schrikken maakte in de eerste bocht.

Dovizioso blijft meester in Qatar! Maar nogmaals, deze race is meer dan betwist geweest. Aan de kop van de groep  van negen bestuurders begon Andrea Dovizioso voor Marc Márquez, Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol), Álex Rins (Team Suzuki Ecstar), Joan Mir (Team Suzuki Ecstar), Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati), Maverick Viñales , Valentino Rossi (Monster Energy MotoGP Yamaha), die zich van de 14de positie optrok en Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) te strijden.

Andrea Dovizioso en Alex Rins wisselden daadwerkelijk meerdere malen het commando vooraan met Marc Márquez op vinkenslag. Sommige begonnen al aan concessies te doen, zoals Franco Morbidelli of Joan Mir, die zijn eerste GP betwistte. Maverick Viñales zal ook op een moment de rookie passeren, maar het het contact met de zes vooraan was hij kwijt.

Twee ronden van het einde maakte Andrea Dovizioso een kleine fout, waardoor Marc Márquez de leiding kon nemen. Maar aan het begin van de laatste lus antwoordde de Italiaan met de kracht van de Ducati-motor op de  rechte lijn. Marc Márquez zal heet gaan krijgen. Maar net niet genoeg om de Spanjaard te koelen, tot in de laatste bocht pakte hij bij herhaling zijn rivaal die hem op zijn beurt aanviel voorbij stak en won. De twee mannen boden ons uiteindelijk een remake van de editie van 2018 aan, met een overwinning ondertekend door Andrea Dovizioso met 23 duizendsten verschil, de 22ste zege van zijn carrière. Zelden was de Top 5 zo strak, want net achter Cal Crutchlow, vinden we Álex Rins en Valentino Rossi, allemaal binnen zes tienden!

Danilo Petrucci en Maverick Viñales werden zesde en zevende. Joan Mir, Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) en Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini) vervolledigen de Top 10.

De eerste KTM, die van Pol Espargaró (Red Bull KTM Factory Racing) eindigde 12de, met in zijn kielzog Jorge Lorenzo (Repsol Honda), die een moeilijke debuut maakte aan boord van de RC213V na zijn val de dag voordien. Red Bull KTM Factory Racing's Johann Zarco begon hier opnieuw met een klein puntje, vlak voor zijn landgenoot Fabio Quartararo, de pechvolgel van de dag.

Volgende afspraak in drie weken in Argentinië.

 

De Top 10

  1. Andrea Dovizioso - (Winnow Ducati Mission)
  2. Marc Márquez - (Repsol Honda Team) - +0.023
  3. Cal Crutchlow - (LCR Honda Castrol) - +0.320
  4. Álex Rins - (Team Suzuki Ecstar) - +0.457
  5. Valentino Rossi - (Monster Energy Yamaha MotoGP) - +0.600
  6. Danilo Petrucci - (Mission Winnow Ducati
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws