WORLDSBK EN MOTOGP ™ TERUG NAAR INDONESIË!

Dorna CEO Carmelo Ezpeleta ontmoette president Ir. H. Joko Widodo in hoofdstad Jakarta bij een officiële receptie voor MotoGP ™.

Plannen voor een toekomstig MotoGP ™ en WorldSBK-evenement in Indonesië zijn onlangs aangekondigd, met een circuit dat nog moet gebouwd worden als onderdeel van de ongelooflijke nieuwe ontwikkeling van het toerisme in het "Mandalika Resort Area" in Lombok. Na de GP van Qatar werd een officiële receptie gehouden voor de MotoGP ™ in de Indonesische hoofdstad Jakarta te laten verrijden. Het project moet verder te onderzocht worden, het is de bedoeling om de MotoGP ™ daar voor het eerst te zien in 2021, hetzelfde seizoen komt in principe ook de WorldSBK naar de Lombok.

Bij de receptie ontmoette Carmo Ezpeleta, CEO van Dorna, Joko Widodo de president, en de directeur van de  Tourism Development Corporation (ITDC), Abdulbar M Mansoer, in het Bogor Palace in West-Java om de nieuwe samenwerking tussen de MotoGP ™ en Indonesië te vieren. President Widodo bevestigde de bereidheid van zijn land om de GP van Indonesië te mogen ontvangen, met een natie die als één van de meest toegewijde en enthousiaste markten voor tweewielers ter wereld wordt beschouwd. Dit is allemaal positief nieuws en zeker voor het WorldSBK, dat terugkeert op de kalender en naar Indonesië in 2021, voor het eerst sinds 1997.

De Indonesische ronde, zal ook bijdragen aan de regeneratie van het gebied na de verwoestende aardbevingen aldaar. Het zal betekenen dat het kampioenschap meer actie zal brengen naar de regio van Zuidoost-Azië, waar Thailand al één van de meest drukbezochte rondes van het kampioenschap is. Opwinding om te zien dat Lombok een nieuwe stop in de regio wordt, blijft alleen maar bouwen, terwijl de officiële MotoGP ™ receptie het project consolideert in een nieuwe belangrijke stap om de droom werkelijkheid te laten worden.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws