WIE VERTEERDE TOT NU HET BEST DE THAISE HITTE?

Kawasaki domineert de statistieken in Buriram!

Ze wonnen 7 van de 8 en verloren vorig jaar in Race 2, toen Davies voor Ducati won. Dat werd de enige Buriram-race zonder Kawasaki op het podium, want hun beste rijder was Rea als vierde. Hun podiumkroon op Chang International Circuit is 12 en het is precies de som van hun rivalen (Ducati 6, Aprilia en Yamaha 2, Suzuki en Honda 1). Kawasaki kwalificeerde zich driemaal uit de vier op pole-position hier met Jonathan Rea en miste alleen in 2016 Race 1 tegenover (van der Mark, Honda). Vorig jaar claimden ze hier hun 110e overwinning, hun teller staat nu op 127.

Vorig jaar onderbrak Chaz Davies hier de Kawasaki-dominantie, hij won in Race 2 en maakte Buriram tot de 42e baan waarin Ducati het hoogste stapje van het podium veroverde. Ducati staat op de tweede plaats voor het aantal podiumplaatsen hier: Ducati 6 en voor Kawasaki 12. De Italiaanse fabrikant plaatste zich eenmaal op de voorste rij op Chang International Circuit, met Melandri als 3de op de grid in 2017. Buriram is ook het enige nummer op de huidige kalender waar Ducati nooit de pole pakte. De Italiaanse fabrikant claimde de pole niet minder dan 40 keer in zijn geschiedenis. Yamaha was een serieuze concurrent voor de overwinning in Race 2 vorig jaar, toen zowel Lowes als Van der Mark de leiding hadden, maar uiteindelijk moesten ze die laten aan Chaz Davies. Van der Mark eindigde als 2de en Lowes 3de, Yamaha hun beste klassering hier. De Japanse fabrikant verbeterde voortdurend in Buriram: hun beste resultaat was twee keer een zesde in 2016; een 5de en een 4de in 2017, een 2de en 3de vorig jaar. Dit is één van de slechts vier tracks op de huidige kalender waar Yamaha nog geen pole heeft genomen met Imola, Laguna Seca en San Juan. Evenzo is de Thaise wedstrijdlocatie een van de drie huidige plekken waar Yamaha nog niet heeft gewonnen, met Imola en San Juan. (in San Juan reed de WorldSBK vorig jaar nog maar voor de eerste keer).

Honda lukte tot dusverre één podiumplaats in Buriram, toen Michael Van der Mark hier derde werd in Race 1 in 2016. In datzelfde jaar nam Michael Van der Mark zijn eerste pole, overigens de laatste Honda-pole tot nu toe, en de enige die Kawasaki hier niet heeft opgenomen. Het beste resultaat voor BMW bij Buriram is een 5de plaats, gescoord door Markus Reiterberger in Race 1 in 2016 en door Jordi Torres in Race 2 ook al in 2017. Vorig jaar was Loris Baz, de enige aanwezige BMW-rijder, 11de en 12de.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws