"ALVARO-DUCATI" VERSLAAT REA IN FP1 en FP2 NA EEN VERHITTE OPENINGSSESSIE IN BURIRAM

Bautista en Rea wisselden continu van plaats in de laatste fasen van de 1ste sessie, terwijl Yamaha ook in de mix zit!

Vrijdag 15 maart 2019 04:41 GMT

De eerste sessie van de Pirelli Thai Round op het Chang International Circuit in Buriram ging naar Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing - Ducati). Terwijl de temperaturen stegen, waren de rijders tijdens de openingssessie van het weekend aan acclimatiseren toe, voor zowel weersomstandigheden als hun fietsen. Bautista, die relatief veel minder of geen ervaring heeft op het circuit zoals het grootste deel van het startveld, had een goede openingssessie, hij maakte kennis met het circuit en zijn Ducati Panigale V4R. De Spanjaard reed 20 ronden vol op weg naar de toppositie, in zijn laatste ronde haalde hij Jonathan Rea’s tijd omver. Teammaatje Chaz Davies begon zijn weekend veel beter dan in Australië, binnen de top tien voor het grootste deel van de sessie en naar de vijfde plaats met nog geen twee minuten te gaan.

Rea, die vorige races op het Chang International Circuit heeft gedomineerd, zette zijn activiteiten nadrukkelijk op gang en plaatste zich bijna meteen in de toppositie, met een snelle tijd die veel beter was dan zijn FP1 score 12 maanden eerder. De regerende kampioen voltooide de sessie op de tweede plaats, terwijl zijn teamgenoot Leon Haslam een ​​meer uitdagende terugkeer naar Buriram kende, waarmee hij in de top tien eindigde, 1.223 seconden na de snelste tijd.

Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) was derde en plaatste een sprint in een late ronde om zich op  de top drie plek te klasseren. Met 17 ronden vol, de zoektocht van de Nederlander begon trapsgewijs, om op de racedag in de mix te zitten, wat zeker goed is. Teamgenoot Alex Lowes consolideerde het Yamaha's sterke tempo met de zesde tijd, waardoor ze het enige fabrieksteam zijn die beide fietsen stevig in de top zes heeft.

Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK) genoot van een gezonde start van zijn tweede ronde met zijn nieuwe team. De Italiaan volgde het duel Rea en Bautista voor een groot deel van de sessie van kortbij, hij accumuleerde 15 ronden en finishte als vierde. Teamgenoot Sandro Cortese genoot van zijn WorldSBK-debuut in Thailand en eindigde een sterke zevende tijd, slechts 1,1 seconde achter Bautista na 18 ronden.

Tom Sykes (BMW Worldrad WorldSBK Team) werkte nauwgezet de aandacht van de Duitse fabrikant naar zich, hij  voltooide de top vijf. Sykes, een vorige winnaar op de Thaise locatie, zal proberen het chassis van zijn fiets te gebruiken om het topsnelheidstekort te verbeteren naarmate de ontwikkeling van de nieuwe S1000RR doorgaat. Teamgenoot Markus Reiterberger realiseerde de 13de tijd algemeen, 0.9s van zijn teamgenoot en 1.8s na Bautista's tempo.

Eugene Laverty (Team Goeleven) beleefde een veelbelovende start na zijn openingsronde, hij eindigde als negende. De Ier, die een vrij slechte staat van dienst heeft in Buriram, hoopt zijn top tien-plaats te behouden tot het einde van het weekend. Met 14 ronden en minder dan een halve-tiende van de ARUBA.IT Racing - Ducati van Davies als achtste, er zijn veel positieve signalen voor Laverty.

Honda kreeg geen fiets binnen de top tien, maar Leon Camier (Moriwaki Althea HONDA Team) was de beste met een  12de tijd, net achter Jordi Torres (Team Pedercini Racing). De teamgenoot van Camier, Ryuichi Kiyonari, liet een 14de klokken maar zag er veel competitiever uit dan in Australië, terwijl Leandro Mercado (Orelac Racing VerdNatura) de top 15 voltooide!

FP2 is inmiddels afgelopen en weer toonde Alvaro Bautista zich de beste!

Opvallend hier is de derde tijd van Cortese, de Duitser lukte zijn snelle rond ongeveer 10min voor het afvlaggen van de sessie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 15 maart 2019 10:13
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws