Item gefilterd op datum: februari 2019

De 'Doctor' ziet door een mechanisch probleem en het onstabiele weer zijn openingsdag in Oostenrijk verstoren, hij eindigt op een 11de tijd.

Valentino Rossi had het moeilijker dan verwacht gisteren vrijdag op de eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich, hij moest zich tevreden stellen net buiten de top tien, een mechanisch probleem verstoorde de FP1 op het droge,  de  enige droge sessie voor de kwalificatie op de Red Bull Ring.

"Het grootste probleem voor mij is dat ik niet in de top tien was op het droge," verklaarde de 'Doctor', die 0,049 seconde achteruit gezet werd door teamgenoot Maverick Viñales. "Ik moest binnenkomen en moest de tweede fiets gebruiken, maar die fiets had iets anders. Ik kon maar niet in de top tien komen. In de regen heb ik heel hard gewerkt, we probeerden wat water uit de band te halen, omdat ik bijzonder geïnteresseerd was om de fiets te besturen op deze baan. Nu moeten we proberen het te begrijpen.” Zoals voorspeld, opende de hemel de sluizen in de namiddag, Rossi debuteerde met een 'spray deflector' op zijn YZR-M1 Yamaha. Marc Marquez zette wel de snelste tijd.

https://twitter.com/twitter/statuses/1027901006716305408

 

Gepubliceerd in Sport

Marc Márquez was de snelste zijn op deze dag van de tests, gereden in de nasleep van de GP van Tsjechië.

De MotoGP bleef een extra dag in Brno met testen na de GP, waaraan de hele groep deelnam... of bijna. Reale Avintia Racing en Ángel Nieto Team hadden inderdaad besloten om deze test over te slaan.

Ontbraken ook, Stefan Bradl van HRC Honda Team, die, enigszins opgezwollen door zijn crash de dag ervoor, zijn plaats liever overliet aan Hiroshi Aoyama. Maverick Viñales, betrokken bij hetzelfde incident, was er ook niet op de afspraak vanwege schouderpijn. Hetzelfde voor Pol Espargaró, die de keuze maakte om terug te keren naar Barcelona, ​​om te worden onderzocht na zijn harde val van de warming-up.

Bij Red Bull KTM Factory Racing waren de rangen ook enigszins gedecimeerd. Mika Kallio raakte ook geblesseerd, Bradley Smith was de enige KTM-vertegenwoordiger op de baan en de Brit spaarde geen moeite en legde niet minder dan 68 ronden af. Doel: het nationale evenement van zijn werkgever beter voorbereiden dat in minder dan een week zal plaatsvinden.

In termen van tijden werd de dag gedomineerd door Marc Márquez. Liet een ronde in 1'55.209 40 minuten optekenen, de wereldkampioen had aangekondigd in een persconferentie om iets belangrijks te testen en dat  laatste was te zien op de baan op een mysterieuze zwarte RCV. Geen verdere informatie daar omtrent werd gefilterd. Dani Pedrosa en Cal Crutchlow, die de nieuwe voorband van Michelin niet hadden geëvalueerd, waren respectievelijk derde en zesde.

Piero Taramasso (Michelin) gaf aan dat de feedback van de coureurs zeer waardevol zou zijn voor de nieuwe band die naar de Brno-test werd gebracht. Als de teams over het algemeen, van deze test profiteren om nieuwe onderdelen voor het tweede deel van het WK te introduceren, zijn er bij Ducati geen grote ontwikkelingen op maandag te geregistreerd. GP-winnaar Andrea Dovizioso maakte verschillende vergelijkingen van kuipwerk en frame, maar niets meer. Klokte iets meer dan drie tiende van Marc Márquez, de Italiaan eindigde als vierde van de sessie, een positie voorsprong op teamgenoot Jorge Lorenzo. Danilo Petrucci die vaak door het Italiaanse merk wordt voorgedragen, had ook niets nieuws om te testen. Yamaha, die nog steeds worstelt met wat gripproblemen, wachtte graag op deze test, maar om de opmerkingen te geloven die Valentino Rossi de dag ervoor deed, maakte het nieuws helaas niet bekend. De Italiaan was met de zevende tijd goed voor iets meer dan zeven tienden. De beste Yamaha-coureur werd tweede en is niemand minder dan Johann Zarco . De Fransman strandde op slechts een tiende van Marc Márquez aan het einde van de sessie.

Gepubliceerd in Sport

De toekomst van Casey Stoner met Ducati zal in september worden beslist door de sportdirecteur van het Italiaanse team Paolo Ciabatti.

Tijdens de warm-up van de Grand Prix van de Tsjechische Republiek, had verslaggever Simon Crafar de gelegenheid om met Paolo Ciabatti, sportdirecteur bij Ducati, te praten. De Casey Stoner-zaak werd besproken. Zal de Australiër doorgaan met Ducati of niet? Er is eigenlijk niets beslist.

 "De situatie is dit: toen we Casey overhaalden om terug te keren naar de Ducati-familie, als testrijder en ambassadeur van het merk, hadden we een contract van twee jaar met een optioneel derde seizoen", zegt Paolo Ciabatti. Dit contract eindigt in dit geval dit jaar. Je moet weten, dat we Casey tijdens de World Ducati Week in Misano hebben gezien en we erover hebben gepraat. Hij is nog steeds herstellend van zijn schouderoperatie en kan niet meer dan 90 graden bewegen. Dus spraken we af om het later in september te bespreken en te zien hoe zijn toestand is veranderd. In functie van zullen we beslissen of we onze samenwerking voortzetten. We zullen hem eerst moeten zien. Ik denk dat zijn huidige prioriteit eigenlijk is om terug te keren naar zijn vorige vorm. Daarna zullen we de toekomst bespreken."

Dit zijn uitspraken die in ieder geval de recente geruchten dat de Australiër niet langer zijn partnerschap met het merk Bologna zou voortzetten, tegenspreken.

Gepubliceerd in Sport

Marc Márquez, die zijn leiderschap in het kampioenschap versterkt dankzij een derde plaats, verwachtte het gevecht  met Ducati.

Hij was vanop de derde plaats op de grid, bijzonder op zijn hoede voor de drie rijders Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi. De laatste was zijn gemakkelijkste tegenstander vooraan in de race. Marc Márquez observeerde een tijdje de strijd tussen de twee Italianen, totdat de Ducati rijder het overwicht nam tegenover de negenvoudige wereldkampioen. De Spanjaard was dan onmiddellijk een beetje verrast door de terugkeer van zijn landgenoot Jorge Lorenzo. Márquez probeerde een aanval in de laatste ronde, maar het mocht niet baten. Een aanval die de Majorkaan met vastberadenheid beantwoordde. De Catalaan bleef op een derde plaats steken, wat niet slecht is op zichzelf omdat dit resultaat een voorsprong van 49 punten geeft in de voorlopige WK stand.

"Gisteren zei ik dat die drie coureurs een formidabele zondag zouden hebben: Jorge, Andrea en Valentino. Het is duidelijk dat ik gelijk had! In het begin was de race vrij traag, iedereen probeerde zijn banden te sparen. De grip van de baan was ook niet geweldig. Ik kreeg echter geleidelijk aan meer zelfvertrouwen. Toen ik in Andrea’s wiel zat, was ik klaar om te vechten, maar eerlijk, tegenover de twee Ducati was het is erg ingewikkeld. Ze hebben een ongelooflijke topsnelheid en deze fietsen zijn uiterst stabiel in de remmen. Dus het is heel moeilijk om ze in te halen. Uiteindelijk vertrekken we hier met een derde plaats, we hebben niet veel gemist en we hebben het geprobeerd. In ieder geval hebben we goed werk afgeleverd en hebben we onze voorsprong in het kampioenschap vergroot."

Na de post-GP-test staat Marc Márquez voor een nieuwe uitdaging, namelijk die van de Red Bull Ring. Deze baan is meer geschikt voor de Desmosedici, maar de Spanjaard komt in elke situatie aan punten...

Gepubliceerd in Sport

De Italiaan moest enkel Rossi enige ronden voorlaten en reed dan tot de finish aan de leiding.

Nog deze morgen publiceerden we zijn interview na zijn onverwachte pole van gisteren. Vandaag was hij onklopbaar in het Tjechische Brno. Andrea Dovizioso tijdens de warm-up voor de Tsjechische GP ging hij teamgenoot Jorge Lorenzo vooraf, de twee Borgo Panigale-fabrieksmachines dwongen regerend kampioen Marc Marquez achteruit. De opwarmsessie, hoewel nog steeds warm maar op een minder hete racebaan, begon Marquez met een regenband te roderen, op alles voorbereidt was de boodschap, sommige geruchten voorspelden regenbuien over Brno later tijdens de namiddag. Andrea Dovizioso pakte zijn tweede overwinning van het seizoen in de Tjechische Monster Energy Grand Prix, een strijd met drie voor de overwinning met zijn Ducati teamgenoot Jorge Lorenzo en regerend kampioen Marc Marquez.

Na het startschot nam DesmoDovi snel de leiding en en hij vocht samen met Rossi een mooi duel, hoewel we denken dat de #04 Ducati liet begaan voor die de leiding nam. Marquez kwam toen opzetten en pakte Rossi, Lorenzo moest eerst achtervolgen maar kwam toch terug in de slipstream van #93 Marquez en ging hem dan voorbij.

Terwijl Dovizioso leidde, zagen we hoe Cal Crutchlow  tegen Johann Zarco, Danilo Petrucci ruzie maakte voor een ereplaats. Tien ronden van de finish, was een groep van zes nog steeds in de running voor het podium. Dovizioso, Marquez, Rossi, Crutchlow, Lorenzo en Petrucci hadden een afscheiding met een verwacht racetempo van 1: 56 en niemand, had een snel schaakspel. Met vijf ronden voor de zwart-witte vlag, zette Lorenzo druk naar voren om eerst Crutchlow voorbij te gaan en dan Marquez in het midden van het Ducati duo te zetten. Een ronde later zou de pin worden uitgetrokken. Dovizioso, Lorenzo en Marquez waren plotseling vertrokken, Crutchlow en Rossi moesten in de achtervolging. Het trio verloren in de 1: 56 en toonden hun hand, het opzetten van de Tsjechische GP voor een aantal ongelooflijke laatste paar ronden.

Lorenzo was de eerste die een ernstige gebaar maakte naar Marquez Mark in de voorlaatste bocht,  en, schoof terzelfdertijd ook in de richting van de binnenkant van Dovizioso. Zou die move in een dubbele verrassing resulteren? Nee "DesmoDovi" liet niet begaan en herstelde direct, terwijl Lorenzo een beetje breed was en gedwongen werd om naar de tweede plaats terug te komen. In de voorlaatste ronde, viel Lorenzo opnieuw aan voor de leiding, maar Dovi kreeg een flashback, weg kans. Voordat Marquez zijn geluk probeerde op het einde van de voorlaatste ronde tegen Lorenzo kwam die even snel terug. Het was echter tijd om de laatste ronde te spelen.

Toen begon het eindduel, Marquez viel op zijn beurt nog maar eens Lorenzo aan, maar de Majorkaan sloeg met een knaller de titelverdediger achteruit. Met Dovizioso een kleine 3 tientjes voor had, was het voor de #99 Ducati te laat  om zijn teamgenoot te bedrijgen. In de laatste bocht was noch de één een noch de ander dicht genoeg voor een ultieme aanval. Het werd een tweede indrukwekkende overwinning van het seizoen voor Dovizioso en zijn eerste in Brno, met Lorenzo tweede en Marquez derde als voltooiing van zijn 100ste MotoGP start.

Volgende week gaat de MotoGP naar Oostenrijk.

Gepubliceerd in Sport

Andrea Dovizioso heeft bevestigd dat hij de nieuwe Ducati-kuip zal blijven gebruiken na het winnen van zijn eerste pole-positie in 2018.

De Italiaan behaalde zijn eerste pole positie sinds Maleisië 2016 met een tijd van 1: 54.689, iets minder dan een kwart seconde voor Valentino Rossi. De Pramac Ducati-coureur Danilo Petrucci probeerde vrijdag een nieuwe kuip op zijn GP18 en vandaag probeerde Dovizioso het op zijn fabrieksfiets. Nadat hij in 18 maanden zijn eerste pole pakte, bevestigde de Italiaan dat hij de nieuwe kuip zou behouden, zelfs als hij toegaf dat hij niet zeker was van de voordelen van de kuip.

"Ik zal deze kuip morgen gebruiken," bevestigde Dovizioso. "Het verschil is niet expliciet duidelijk, het is altijd moeilijk als je zoiets probeert, het is ook moeilijk om precies het verschil te begrijpen, het lijkt een beetje beter om te breken, misschien, maar tussen 's morgens en ‘s middags wisselen we ook de banden, dus we hadden niet veel tijd om een ​​echte vergelijking te maken, dat verduidelijkt dus geen positieve dingen, ook als er negatieve dingen zijn.”

Dovi heeft veel tijd besteed aan het werken aan de details van gebruikte banden en is favoriet voor de race door zijn racesnelheid. Toch was het zijn snelheid op de nieuwe zachte band die hem de leiding liet nemen. Ondanks de polepositie zei Dovi dat hij gelukkiger was met de tijd dan de pole zelf. "Ik ben gelukkiger met de chrono dat ik realiseerde voor de pole. Ik heb nooit veel pole posities gereden in mijn carrière, het is niet mijn stijl, dus ik ben er niet te veel op gefocust," zei hij. "Maar de manier waarop we vandaag de polepositie realiseerden, is belangrijk. Ik had niemand voor me en ik was in staat om hard te pushen, alles ging perfect voor een zeer snelle ronde. Het was erg heet daar, het was moeilijk om heel snel te zijn en onder de '55 te gaan, maar uiteindelijk werkt de fiets heel goed. Ik deed het goed na de eerste sector, ik zag een goede tussentijd en van daaruit besloot ik om vol en hard te duwen, daarbij reageerde de motor heel goed. Ik was in staat om hard te remmen, het potentieel van de nieuwe soft is gewoon opperbest, dus het is de bevestiging van het goede werk dat we in het weekend hebben gedaan. We begonnen de eerste training met een goede snelheid, dat hielp ons om in staat te zijn om veel ronden te rijden met  de achterband voor de race, daar is de sleutel denk ik. We hebben met twee banden meer dan de race afstand gedaan, het is erg belangrijk, dus we hebben al het mogelijke gedaan om klaar te zijn voor de race, ik weet niet of dat genoeg is, maar ik heb een goed vertrouwen."

Gepubliceerd in Sport

We weten dat al de officiële MotoGP teams voor 2019 volzet zijn.

Maar we weten ook dat parallel sommige plaatsen nog moeten worden ingevuld, zoals de testrijderteams, vooral bij Yamaha en KTM. Zoals vermeld door Speedweek.com, werd Jonas Folger voor dit doel benaderd door Yamaha en Dani Pedrosa door KTM.

Het budget van KTM voor een team van testrijders is onthuld door Teammanager Mike Leitner. Het bedraagt ​​1,5 miljoen euro. Een aanzienlijk budget, zeker gebaseerd op de regelgeving in het veld en dus de mogelijkheid om te genieten van een onbeperkt aantal testdagen. Een zegen voor teams met het budget ervoor...

"Voor ons is een testrijder van 30 tot 35 dagen per jaar bezig," zegt Pit Beirer, directeur van KTM Motorsport.

Yamaha, van zijn kant, dat hogere kosten zal moeten dragen dan een Europese fabrikant, zal echt moeten gokken op de goede paarden om zijn testteam van 2019 samen te stellen. De naam Folger is bijna een certitude en is niet willekeurig. Onthouden na de Duitse Grand Prix, had Folger Rossi voor voor zijn tweede plaats gefeliciteerd, "in feite zou ik mijn trofee aan Jonas moeten geven" zei de Italiaan. Het lijkt goed en als het wordt bevestigd, dat de woorden van de ‘doktor’ goud waard zijn...

Wat betreft de keuze van KTM, zou die naar Dani Pedrosa gaan ter vervanging van de Mika Kalio, herstellende na zijn knieblessure, die de Finse coureur op korte of middellange termijn compromitteert. Ook hier zou de keuze van KTM voor Pedrosa niet toevallig zijn. Lange tijd was er een nauwe band tussen Red Bull en KTM-manager Mike Leitner, die elf jaar lang voor Honda werkte voordat hij eind 2014 vertrok. Mike Leitner was op dat moment Pedrosa's teamleider. De cirkel is rond zou men kunnen zeggen, een logische keuze misschien.

Logica kan zijn, maar de fysieke vraag komt daarom steeds naar voor: Pedrosa is een klein formaat en een vedergewicht. Hoe kon hij als testrijder een motorfiets ontwikkelen voor grotere en zwaardere coureurs? Het lijdt geen twijfel dat zijn ervaring en knowhow deze gang van zaken zal overwinnen als zijn kandidatuur door KTM voor de functie werd behouden.

Gevolg, vooral omdat de persoon in kwestie, zwijgt als vermoord over zijn toekomstige projecten in de MotoGP.

Gepubliceerd in Sport

Redding zal bij gebrek aan een team waarschijnlijk een stapje terug zetten in 2019.

Paul Bird heeft bevestigd dat hij met Scott Redding een mogelijke overstap naar het Bennetts British Championship volgend jaar bespreekt. Redding heeft beperkte opties nadat hij door het Aprilia MotoGP team voor het seizoen 2019 werd aan de kant gezet ten gunste van Andrea Iannone en overwoog een aantal opties te bedenken, waaronder een potentiële World Superbike-pas , een testrol aanbod van Aprilia en met Bird naar de BSB.

Hoewel Bird toegeeft dat Redding lid kan worden van het PBM-team, dat het meest succesvol is in de geschiedenis van het Britse kampioenschap, weigert Bird de mogelijkheid uit te sluiten om Andrew Irwin naast zijn broer Glenn te houden die vorige maand tekende om te blijven met het team voor 2019.

Gepubliceerd in Sport

Massimo Meregalli bevestigde in Brno dat Yamaha volgend jaar van een Europees testteam zal profileren.

Hier volgt het persbericht van de Dorna.

Om logistieke redenen, hebben de fabrikanten steeds meer de neiging om een ​​Europeese testteams te vormen, zoals Sylvain Guintoli met Team Suzuki Ecstar en Stefan Bradl met HRC. Yamaha zal ook de sprong wagen in 2019.

Massimo Meregalli bevestigde bij de microfoon van Simon Crafar tijdens de eerste vrije training in Brno, dat het team onlangs de beslissing nam om het volgende. "Volgend jaar zullen we een Europees testteam hebben. Het is iets dat zojuist is goedgekeurd. Ik zal echter geen namen bekendmaken."

Als de directeur van de structuur niet verder over dit onderwerp wilde uitbreiden, heeft deze laatste daarentegen de vooruitgang van de afgelopen weken op de YZR-M1 gevaloriseerd. "Op dit moment gebruiken we dezelfde fiets als op de Sachsenring. We hebben niets gezegd, maar in Duitsland hadden we al een paar dingen op de motor en we  hadden onze twee coureurs op het podium dat was een goed teken. Ook dit weekend zullen we enkele veranderingen aanpassen, maar niet zo belangrijk als ze zeggen.

We werken er hard aan om de kloof te verkleinen. Het kost wat tijd, maar we zullen aan het eind van de maand nog twee tests bij hebben. Het doel is om te experimenteren met nieuwe dingen. Het is aan onze coureurs om het pakket te beheren dat ze momenteel hebben. We vorderen terwijl we verder gaan, we komen dichterbij, er is niet veel over voor de overwinning. We willen winnen en ik ben redelijk optimistisch dat we zullen slagen."

Gepubliceerd in Sport

Het spektakel van de hoogste klasse trekt 28.000 toeschouwers naar het IDM-fanmekka.

Onder de brandende zon reed het internationale Duitse kampioenschap afgelopen weekend in het halve seizoen op de Schleizer Dreieck. Het oudste natuurlijke circuit van Duitsland, laat coureurs en machines hun grenzen bereiken. Meer dan 28.000 fans vulden de tribunes en weiden langs het 3.805 kilometer lange parcours. Serie-promotor Motor Presse Stuttgart had alles uit de kast gehaald om de IDM niet alleen op het circuit, maar ook buiten het hoogseizoen te laten schitteren. Signeersessies in de paddock, publieke persconferenties, proefritten met motorfietsen van het huidige aanbod van BMW, Honda, Kawasaki, KTM en Suzuki, evenals een goed racefeest in de legendarische buchhübel, dichterbij dan de IDM zijn de fans bij hun idolen nooit. Op de Schleizer-driehoek met zijn 14 bochten kregen alle betrokkenen waar voor hun geld. In de IDM-klassen Superbike 1000, Supersport 600, Supersport 300 en Sidecar werden twee runs gehouden.

In de IDM Superbike verraste Ilya Mikhalchik (alfa Racing-van-Zon-BMW) met een dubbele overwinning. Hier was de baan voor de Oekraïner geheel nieuw zei: “één van de moeilijkste waar ik ooit heb gereden." Mikhalchik vergroot  zijn voorsprong in het algemeen klassement in de hoogste motorfiets serie en heeft nu 17 punten voorsprong op Bastien Mackels (Wilbers bmw). Op de derde plaats staat Schleizer Julian Puffe (alpha Racing-van-Zon-BMW). In dezelfde volgorde als in het algemeen klassement, vond de finish ook plaats in beide races. Lokale held Puffe, die in de praktijk de poleposition had gereden, werd als een winnaar gevierd. De burgemeester van het district stad Schleiz presenteerde met trots de beker en zei: "Julian is nog maar 22 jaar jong en misschien en zal hij de Schleizer zijn die in Schleiz wint." In het IDM Superbike 1000 pushen vijf merken hun opgevoerde motorfietsen naar de start, machines  die ongeveer 220 pk leveren: BMW, Honda, Kawasaki, Suzuki en Yamaha. De dominantie van BMW aan de top moet niet over het hoofd gezien worden, maar de concurrentie slaagt er keer op keer een variëteit op het podium te brengen. Yamaha-coureur Stefan Kerschbaumer uit Oostenrijk (MPB Racing) miste met Yamaha het podium in Schleiz voor één enkel plaatsje. Hij staat ook vierde in het klassement voor de beste Suzuki-coureur Dominic Schmitter (HPC-Power) op de vijfde plaats. Hij wordt gevolgd door Jan Halbich (Honda Holzhauer Racing Promotion). Hij had geen geluk in Schleiz met zijn Kawasaki. Het weekend was uitstekend begonnen voor Lucy Glöckner op de ZX-10R van het Kawasaki Schnock Team Motorex. De "Grande Dame" in de IDM-topklasse en enige vertegenwoordigerster ooit gekwalificeerd voor een plaats op de tweede rij. Stemming en verwachtingen waren overeenkomstig hoog. Een val van de Saksische verwoestte alle hoop, jammer genoeg geblesseerd in de eerste race aan de derde lendewervel.

Foto: Dino Eisele

Gepubliceerd in Sport
Pagina 1 van 86

Laatste Nieuws

K2 User