Item gefilterd op datum: mei 2019

Davies in MotorLand Aragon: "ik denk mijn draai gevonden, nu nog de definitieve doorbraak."

Start Chaz Davies zijn kampioenschap nu, door een terugkeer met een zuurverdiend podium! Chaz Davies (ARUBA.IT Racing Ducati) staat terug op het podium van een van zijn meest succesvolle circuits in WorldSBK. Met zijn 80ste  podiumplaats op het MotorLand Aragon-circuit, deed Davies zijn gebruikelijke truc door van achteren te beginnen,  voordat hij een spectaculaire show voor de fans plaatst, hij spurte in de openingsronden door naar de tweede positie om finaal als derde eindigden.

De Welshman, die in het verleden al zeven overwinningen behaalde op het MotorLand Aragon-circuit, was dit jaar het tempo kwijt tot hij in Europa aankwam, hij zal nu proberen verdere stappen te zetten richting Jonathan Rea, en uiteindelijk ook zijn teamgenoot Bautista proberen te verslaan.

Eerbiedig en waarderend zei de 32-jarige coureur: "ik ben best tevreden met dat resultaat, vooral om weer op het podium te staan. Ik denk dat ik gelukkiger ben voor het team dan voor mezelf! De crew heeft de ganse winter en de eerste races hard gezwoegd om alles juist te krijgen, het is niet gemakkelijk wanneer de chips alsmaar uitvallen, dus dit resultaat is voor hen!"

De eerste keer in bijna een volledig seizoen stonden beide ARUBA.IT Racing Ducati-rijders op hetzelfde podium,  nadat ze sinds dezelfde ronde vorig seizoen hadden gewacht om dit te bereiken. Het is Davies elfde podium op het circuit van Aragon, meer dan wie ook. Het is ook de vijfde keer dat hij buiten de eerste twee rijen op de grid staat, met de nadruk op zijn race ervaring, die hij op het Spaanse circuit goed gebruikt.

Davies ging verder en zei: "al met al is er duidelijke vooruitgang geboekt, zelfs sinds de FP gisteren vrijdag. We hebben alleen wat laatste kleine details nodig gehad om resutaat te boeken. Ik denk dat iedereen in staat is geweest een stapje verder te gaan en we beginnen er allemaal onze draai te vinden. Het lijkt erop dat het al sinds dag één werkt voor Alvaro, en ik denk dat het geweldig is dat hij het volledige potentieel van de fiets kan laten zien terwijl we nog steeds duidelijk onze swoeng zochten."

Gepubliceerd in Sport

De organisatoren van het IDM zullen proberen de groei die vorig jaar plots verscheen, te consolideren door een goede campagne van 2019, bestaande uit acht ritten.

Het feit dat in 2019 IDM-races worden gehost in Duitsland, Nederland, België en Tsjechië, versterkt het internationale karakter van het kampioenschap en het harde werk. Het Motorrad Action Team en de DMSB hebben de certitude op de kalender van traditionele IDM-locaties dit jaar veilig gesteld.

Het seizoen 2019 start van 17 tot 19 mei op de Lausitz Eurospeedway, het kampioenschap zal Oschersleben aandoen  hetzelfde weekend als het FIM EWC 8-uurs evenement. Later zullen de rijders van de hoofdreeks van motorraces in Duitsland zich bezighouden tijdens de zomer door te racen op Zolder, de Nürburgring (alleen Superbike-klasse), Schleizer Dreieck en Most (Tsjechië). De laatste twee etappes van het seizoen vinden plaats in september in Assen en Hockenheim.

Het IDM zal worden bijgestaan ​​in drie van de acht evenementen door de reborn ADAC Junior Cup. Met de KTM RC390R-machines kunnen jonge renners van 13 tot 21 jaar in dezelfde weekenden rijden als de IDM op de  Lausitzring, Most en Hockenheim.

2019 IDM Superbike Calendar:

17-19th May: Lausitzring (Germany)

06-09th June: Oschersleben (Germany)

21st-23rd June: Zolder (Belgium)

19th-21st July: Nurburgring (Germany)

26th-28th July: Schleiz (Germany)

09-11th August: Most (Czech Republic)

6-8th September: Assen (Netherlands)

27-29th September: Hockenheim (Germany)

Gepubliceerd in Sport

De dominante thuisheld is de eerste Spaanse winnaar op het MotorLand Aragon-circuit!

Deze Europese WorldSBK race zag Alvaro Bautista een zevende overwinning behalen in het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap van 2019. Het was echter alleen een spannende strijd om de tweede plaats, want een treintje van zeven coureurs streden verwoed voor de podiumplekken. Wat resulteerde in een spannende laatste paar ronden.

Bautista maakte een droomstart en kwam in bocht 1 duidelijk in de wedstrijd. Er was echter drama achter toen Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) en Markus Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team) elkaar aantikten, waardoor de Duitser op de rij bleef staan. Geskotst in het midden van het pakket. Hij kon opstaan, maar zijn race was zeker voorbij. Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) kon de Duitse constructeur wat positiever over de streep trekken, want hij kwam op de tweede plaats, voor Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team). Er was nog meer heibel in de eerste ronde, toen Leandro 'Tati' Mercado (Orelac Racing Verdnatura) en Alessandro Delbianco (Althea Mie Racing Team) samen crashten.

Chaz Davies (ARUBA.IT Racing Ducati) schoot als een peil door de ranglijst naar de vierde plaats in ronde 2 komende van de achtste plaats op de grid. Jonathan Rea had ook een geweldige start gemaakt, tot een vijfde positie, terwijl de rijder met de meeste progressie in de openingsronden een Duitser was, Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK), die nu tot de zevende plaats kwam.

Naarmate de race vorderde, maakte Alex Lowes een fout in de laatste bocht, zo kon Jonathan Rea en Tom Sykes door passeren, terwijl Chaz Davies ook in actie kwam. Vier rijders, die vier fabrikanten vertegenwoordigden, zij aan zij onderaan het rechte stuk voor de tweede positie. Ondertussen bereikte Bautista een nieuw ronderecord, waarbij 1'49.755 zijn positie als de te kloppen rijder in WorldSBK versterkte.

Tom Sykes dook snel terug achter de hoofdrolspelers op, maar Eugene Laverty (Team Goeleven) was goed mee in de mix, schoof plaatsen op en was al snel één van de leidende groep. De Ier was nu vierde en het zag er goed uit voor een podiumplaats.

Jonathan Rea zat goed voor de tweede plaats, hij achtervolgde Chaz Davies continu. Rea leidde het gevecht door naar de laatste ronde, met Davies achter de regerende kampioen. Eugene Laverty wist zich een weg te banen naar het zog van het duo. In bocht 14 voerde Davies een gewaagde beweging langs Rea en vlak voor Eugene Laverty hem afknipte en tegen de vlakte ging. Davies bleef aan boord, maar de schade was al aangericht.

De race afmaken zonder drama was voor Alvaro Bautista die een zevende overwinning binnenhaalde, terwijl Jonathan Rea een zevende tweede plaats innam, de derde plaats was voor Chaz Davies, zijn eerste podium van het seizoen 2019. De crash van Laverty promootte Alex Lowes naar de vierde plaats en een opstandige Tom Sykes, die in de laatste ronde Cortese en van der Mark uitschakelde. Met Sykes als vijfde met de Nederlandse en Duitse sterren achter zich, werd de achtste plaats ingenomen door Toprak Razgatlioglu (Turks Puccetti Racing), voor een teleurstellende Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) als negende, Jordi Torres (Team Pedercini Racing),  de 31-jarige Spanjaard neemt zijn eerste top tien plek van het seizoen.

Top zes na Race 1:

 

    Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing - Ducati)

    Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)

    Chaz Davies (ARUBA.IT Racing - Ducati)

    Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team)

    Tom Sykes (BMW Worldrad WorldSBK Team)

    Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team)

Gepubliceerd in Sport

De geruchten circuleren al jaren en wekken emoties op in onze gemeenschap, maar wat als het circuit van Spa-Francorchamps opnieuw de MotoGP zou organiseren?

Sinds vanmorgen lijkt er echt vooruitgang te zijn geboekt op dit gebied: de Waalse minister voor Economie, Pierre-Yves Jeholet (MR), heeft vanochtend een lening van 29,5 miljoen euro weten te verwerven ten gunste van Sogepa, de meerderheidsaandeelhouder die betrokken is bij de ontwikkeling van het circuit van Spa-Francorchamps.

Deze lening maakt deel uit van een groter financieringsplan van 79,9 miljoen euro, 51 miljoen daarvan zou worden besteed aan de mogelijke terugkeer van grote internationale motorevenementen in Francorchamps. De eerste doelstelling: het EWC World Endurance Championship organiseren in 2022 en de MotoGP in 2024!

Zou het toch kunnen? Natuurlijk, zoals je kan vastellen is er veel geld met gemoeid, dat is nodig om de nodige homologatie tot stand te brengen, eens die budgetten voorhanden zijn is alles mogelijk. Het is een grote slok, maar zelfs Bennetts BSB directeur Stuart Higgs zou mogelijk geïnteresseerd zijn om met zijn BSB circus naar het Ardennese circuit of te zakken. Spa-Francorchamps heeft niet voor niks de naam van het mooiste racecircuit van de wereld te zijn.

Gepubliceerd in Sport

De regerende wereldkampioen heeft zijn spelletje prima afgewerkt, hij was niet te stoppen in Argentinië.

Valentino Rossi verslaat Dovizioso in de laatste ronde voor de tweede plaats. Marc Marquez vernietigde zondag de iedereen en alles in Argentinië. De Spanjaard behaalde de overwinning met meer dan negen seconden voorsprong.  Marc Marquez kreeg een onbedreigde voorsprong na een flitsstart terwijl Maverick Viñales helemaal verzandde, waardoor Dovizioso, Rossi en Jack Miller de Spanjaard konden passeren. Terwijl Marquez zijn positie vanaf de lijn vasthield, was het net of allen tussen de hamer en het aambeeld werden geslagen. #93 vanaf de eerste meter en de eerste ronde 1sec. voorsprong, na de 2de ronde ging het naar 2.4sec. die snel een race voor de tweede plaats werd.

Die race voor de tweede plek was zeer hevig toen Dovizioso, Rossi, Miller, Cal Crutchlow (verdween later vooraan na een straf voor een jumpstart) en Franco Morbidelli.

In totaal liep Marquez tot meer dan 12sec. uit op zijn naaste rivalen, waarvan Dovi tot de laatste ronde Rossi achter zich wist te houden. Maar het was 'The Doctor' leep zoals hij is Divi koud pakte om mooi tweede te worden.

Gepubliceerd in Sport

Baldassarri is zeer intelligente winnaar in ongelooflijk spannende Moto2 race.

Sinds de nieuwe motorleverancier Triumph is alles veel spannender geworden. Maar de grote pechvogel was de polesitter en nieuwkomer in het MarcVDS team Xavi Vierge, in de aanvang van race viel zijn motor uit. Schrotter kon kon meeschuiven in het zog van Remi Gardner, en speelde haasje over met de leider Gardner. Maar de druk voor de laatste podiumplek vasthouden kon hij niet en moest even afhaken en werd zesde. Alex Marquez kon wel op het podium met een derde plaats na Remi Gardner. Meteen haalde de Aussi zijn eerste podiumplaats uit zijn loopbaan, een beetje jammer nadat hij de race had gedirigeerd.  Maar de winnaar Lorenzo Balsassarri, heeft zijn 2de zege van 2019 beet, als regerende Moto3 wereldkampioen beloofd dit.

 

FINISHED

POS

#

RIDER

GAP

1

7

L. BALDASSARRI

39:46.000

2

87

R. GARDNER

+1.244

3

73

A. MARQUEZ

+1.817

4

27

I. LECUONA

+2.704

5

41

B. BINDER

+4.707

Gepubliceerd in Sport

MotoGP Argentinië, Marquez maakte geen fout en haalt moeiteloos de pole.

De Spanjaard van Honda domineert de kwalificatie op ‘Termas de Rio Hondo’ voorafgaand aan Viñales en Dovi, met Valentino op een uitstekende 4e plaats voor Miller en Morbidelli. 10e Petrucci

Als Marc Marquez niet faalt is hij in dergelijk avontuur niet te schatten. In de kwalificatie van de GP van Argentinië op het Termas circuit de Rio Hondo zette de Spanjaard de polepositie op zijn naam. Met een tijd van 1'38 "304 gaat  Marc de Yamaha van Viñales met +0"154sec. vooraf, en de Ducati van Dovizioso, 3de op 0"164sec. vooraf, wat beduid op een uitstekende prestatie. Valentino Rossi is ook erg goed met de 4de tijd op 0"241sec. en opent de tweede rij met naast hem Miller (Ducati Pramac), 5de op 0"244sec. een uitstekende Franco Morbidelli (Yamaha Petronas), 6de op 0"582sec. Als 7de eindigt Fabio Quartararo op +0.593sec., 8ste Cal Crutchlow (+0.651), 9de Nakagami (+0.734) en 10de is Danilo Petrucci +0.789sec.

Gepubliceerd in Sport

Argentina MotoGP, Dovizioso: "Goede start maar niet genoeg voor het podium"

De Italiaan is tevreden en toch voorzichtig na de beste tijd in FP2 op vrijdag: "We begonnen beter dan verwacht, alles kwam vrij gemakkelijk, ik had het niet verwacht, maar velen hebben een mooie stap naar voor gezet, het zal moeilijk blijven." Iannone: "Aprilia verbeterd zoals niemand had verwacht"

Dovizioso Ducati, leider van de dag, is tevreden met zowel de positie als het gevoel van de eerste dag op Termas de Rio Hondo: "Ik vond dat we een goede basis hadden en het gevoel was meteen heel goed: dit stelde ons in staat om meer te proberen en te verbeteren,” analyseerde Dovi. “Ik ben blij hoe het allemaal verliep, rustig en alleen, maar het is zeker niet genoeg om voor het podium te spelen, er zijn veel mensen die een goed tempo hebben. We hadden het niet verwacht, maar het blijft moeilijk omdat er weinig grip is ".

PETRUX zijn partner Petrucci dertiende: "Het was moeilijk, we begonnen met een idee op basis van vorig jaar, maar de baan was glad, het werkte helemaal niet en we hebben de set-up teruggezet. Het bleef moeilijk werken, daarbij  maakte ik in mijn goede ronde ook een fout, er is ruimte voor verbetering. Ik zie alle gegevens om beter te begrijpen waar ik moet ingrijpen en er is ruimte voor verdere evolutie, maar we zijn niet begonnen zoals we wilden."

Bagnaia, met de Ducati Pramac 14e, legt zijn dag als volgt uit: "Op deze baan heb ik altijd veel moeite, vooral in het begin omdat er weinig grip is en het niet vanzelfsprekend is om meteen door te duwen. We maken stappen vooruit en ik ben redelijk kalm, ik hoop in de top 10 te komen."

LIVE TIMING

GRAN PREMIO MOTUL DE LA REPÚBLICA ARGENTINA

 

MotoGP Free Practice Nr. 2 Termas de Río Hondo

FINISHED

POS

#

RIDER

GAP

1

4

A. DOVIZIOSO

1:39.181

2

43

J. MILLER

+0.009

3

12

M. VIÑALES

+0.164

4

35

C. CRUTCHLOW

+0.165

5

20

F. QUARTARARO

+0.176

6

46

V. ROSSI

+0.260

7

42

A. RINS

+0.270

8

93

M. MARQUEZ

+0.316

9

21

F. MORBIDELLI

+0.322

10

30

T. NAKAGAMI

+0.448

Gepubliceerd in Sport

De Spaanse furie blijft maar draven!

Na terug een furieuze start zette de Spanjaard een verbluffende prestatie neer om opnieuw een nadrukkelijke overwinning te behalen, op een circuit waar Jonathan Rea zo dominant is geweest. Zou het voor Alvaro een zacht eitje worden? Alvaro Bautista nam opnieuw een raceoverwinning om de eerste rijder te worden sinds Neil Hodgson die de opening van het seizoen met zes races van een WorldSBK-seizoen won, in 2003! Bautista voltooide nog een opdracht, om de overwinning op dominante wijze af te maken op weg naar meer records!

Met het doven van de rode lichten, begon de laatste race van de Pirelli Thai Round, met Alvaro Bautista in staat om de leidende positie vast te houden van start tot finish. Jonathan Rea kon Bautista geen echt weerwerk bieden, maar kreeg daarbij in de beginfase te maken met een ontketende Alex Lowes. Aan het einde van de eerste ronde had het leidende trio een kleine voorsprong op Leon Haslam, Michael van der Mark en Marco Melandri. Al snel kwam de grote strijd in beeld voor de vijfde positie, met van der Mark, Melandri, Sandro Cortese en Chaz Davies. Bocht 3 was wederom een ​​belangrijk inhaalgebied, waarbij Melandri een poging deed om van der Mark te counteren, maar beiden stuurden wijd open, daardoor had Chaz Davies een betere rit op het rechte stuk en bij bocht 4 had de Welshman voorsprong op beide Yamaha-rijders! Melandri hernam Davies in bocht 8, maar de winnaar van de race uit Buriram in 2018 vocht terug naar bocht 12. Cortese en van der Mark maakten precies dezelfde reeks zetten; een spannend spektakel in deze vroege race fase. Het geluk was niet voor Tom Sykes weggelegd,  die zijn BMWS1000RR in de vierde ronde moest aan de kant zetten. Melandri en Davies waren op dezelfde hoogte in aanloop dezelfde ronde, waarbij de Italiaan zijn voormalige teamgenoot in bocht 9 krachtig opzij duwde, waardoor van der Mark door kon,  Chaz Davies moest zich achterin de groep herstellen. Het duurde echter niet lang voordat Davies zelf hetzelfde lot zou ondergaan als Sykes. De 29-voudige WorldSBK-racewinnaar hield het in de achtste ronde voor bekeken en sloot deze ellendige start van het seizoen af.

Bautista domineerde om de overwinning te behalen met meer dan tien seconden voor op Jonathan Rea en Alex Lowes. Michael van der Mark wist Leon Haslam met een late aanval van af te houden, terwijl Marco Melandri als zesde eindigde voor een vijfde race op rij. Achter de leidende zes werd Sandro Cortese de eerste Duitser sinds Max Neukirchner in 2008 om zes opeenvolgende races binnen de top acht te eindigen, met een zevende positie. De achtste plek behoort toe aan Michael Ruben Rinaldi, een geweldige prestatie bij zijn debuut in Thailand. Razgatlioglu wist Jordi Torres af te houden om zo de top tien te voltooiden.

Met slechts drie andere coureurs was het Markus Reiterberger die als 11de zou eindigen, voor Ryuichi Kiyonari als  12de bij zijn debuut in Thailand, terwijl Alessandro Delbianco zijn eerste WorldSBK-punten scoorde met een 13de. Eugene Laverty kon niet starten door de hevige pijn, opgelopen bij zijn horrorcrash in race1. De Argentijn, Leandro Mercado stapte na slechts één ronde uit de wedstrijd. Leon Camier en Thitipong Warokorn zijn niet gestart vanwege hun crash in de Tissot Superpole race.

 Uitslag:

 1. Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing Ducati)
 2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
 3. Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team)
 4. Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team)
 5. Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
 6. Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK)
Gepubliceerd in Sport

Rode vlag maakt vroegtijdig einde aan de Tissot Superpole Race, met Bautista, Rea en Lowes weer op het podium!

Na de allereerste Tissot Superpole Race in Australië ging de tweede Tissot Superpole Race van het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap 2019 naar kampioensleider en Rookie, Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing - Ducati). De race werd vervroegd afgevlagd vanwege een rode vlag voor een incident in bocht 3, was het een kortere race dan verwacht.

Met een hectische openingsronde startte de 10-overlaps Tissot Superpole Race, Rea schoot zich naar de leiding voor  Bautista. Het duurde niet lang voordat The Rookie aan het claxonneren ging, maar in een vergelijkbare stijl als hun botsing in bocht 3 gisteren, reed Alvaro te breed en Rea kwam terug onder hem door. Bautista deed het terug over in bocht 4, terwijl Alex Lowes ook dichterbij kwam. De eerste ronde was voltooid, de top vijf bestond uit Bautista, Rea, Lowes, gevolgd door Marco Melandri en Leon Haslam. Alvaro begon stilaan weg te lopen van de regerende viervoudig WorldSBK-kampioen. Rea kreeg veel te verduren met de druk van Alex Lowes. Ryuichi Kiyonari (Moriwaki Althea HONDA Team) trok zich terug uit de Tissot Superpole Race, nadat hij gisteren uit Race 1 was gestapt. Leon Haslam maakte goede bewegingen en kwam op plaats drie voor Marco Melandri.

In de derde ronde was het feest echt begonnen, want terwijl Bautista wegreed, was het Jonathan Rea die de snelste ronde van de race neerzette, waardoor de aanvankelijke voorsprong van de Spanjaard tot onder een halve seconde daalde. In de vierde ronde kreeg van der Mark de kans om Melandri te pakken, want de Italiaan reed wijd in bocht 8 en kon de Nederlander gewoon passeren. Melandri ging in de laatste bocht opnieuw wijd, waardoor zijn teamgenoot Sandro Cortese door kon. Melandri zou de plaats een paar ronden later terugpakken.

Kort daarna werd de rode vlag getoond na een incident tussen Leon Camier en Thitipong Warokorn in bocht 3, de race kwam zo vroegtijdig ten einde.

De Thaise coureur Warokorn werd naar het medisch centrum gebracht maar is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gestuurd.

Bautista werd uitgeroepen tot winnaar voor Rea en Alex Lowes, die slechts een fractie achter de Kawasaki Racing Team WorldSBK rijder was. Michael van der Mark is misschien wel de grootste begunstigde, en gaat van de tiende naar de vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Leon Haslam, die zijn oorspronkelijke startpositie niet veranderde. Marco Melandri werd zesde en zal daarom Race 2 starten op de tweede rij, terwijl hij koploper is op de derde rij, Sandro Cortese op zevende plek, Chaz Davies en Toprak Razgatlioglu vergezellen hem op de derde rij. Tom Sykes staat tien. In de race speelde Eugene Laverty (Team Goeleven) niet mee na zijn enorme crash in Race 1.

Uitslag:

 1. Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing Ducati)
 2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
 3. Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team)
 4. Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team)
 5. Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
 6. Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK)
Gepubliceerd in Sport
Pagina 1 van 91

Laatste Nieuws

K2 User