Vizier

Vizier (12)

dinsdag, 18 augustus 2015 22:10

SUZUKI ZOMER CHECK-UP

Geschreven door

Veel service, geen kosten.

Vanaf 15 augustus 2015 gaan de Suzuki Safety weeks van start! Ga voor 30 september 2015 langs bij je officiële dealer en laat je motor controleren op 15 aandachtspunten - helemaal gratis!

Vul ter plaatse je deelnemingsformulier in, beantwoord de wedstrijdvraag en maak kans op één van de super prijzen die Suzuki voor jou heeft klaarstaan!

Afspraak bij je dealer!

zaterdag, 15 augustus 2015 09:46

Opstap-dag RC Cup en 690 DUKE BATTLE

Geschreven door

Op maandag 14 september a.s. organiseert KTM in samenwerking met de organisatie van de KTM RC Cup een opstap-dag op het circuit van Zolder in België. Alle rijders uit België, Nederland en Luxemburg zijn welkom op de opstap-dag. Maak kennis met de KTM RC Cup racer en de 690 DUKE BATTLE racer. Tijdens de opstap-dag heb je de kans om een testrit (race) te rijden op de cup versies van de KTM RC 390 en de KTM 690 DUKE R. Daarnaast krijg je een introductie van de KTM Race organisatie, presentatie van de twee cups en de doelstellingen voor het raceseizoen 2016.

Inschrijven:

Heb je interesse in de opstap-dag? Mail dan je naam, leeftijd en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Blijf op de hoogte over de opstap-dag, de KTM RC Cup en de KTM 690 DUKE BATTLE via www.ktmrccup.nl

donderdag, 13 augustus 2015 10:41

Beleef een ‘Prestige Weekend’ op de Bol d’Or!

Geschreven door

De Bol d’Or komt terug naar zijn home-Town Le Castellet.

Sinds 1999 is het geleden dat dit evenement op deze plek voor de laatst plaatsvond. De Bol d’Or is over een maand terug op deze mythische omloop van Le Castellet.

Larivière Voyages presenteert u een ongelooflijke belevenis als VIP op de Bol d'Or.

Détail van dit aanbod:

WEEK-END PRESTIGE AU BOL D’OR
Inbegrepen :
- Voor 2 ovenachtingen (vrijdag en zaterdag) in een hotel 3* of 4*
- Ontbijt in het hotel.
- 1 acces VIP au Bol d’Or : algemene ingang + paddock + terras Pit Building + visite in de pitlane en VIP de zaterdagmorgen.
- Acces in de loge op de 2de verdieping van de Pit Building, met zicht op de rechte lijn en de start.
- 4 maaltijden in de loge op de 2de verdieping van de Pit Building met zicht op de rechte lijn en de start.

+ 1 acces parking inbegrepen.
aanbiedingen in de loge
- Open bar met softdrinks en snack de ganse dag zaterdag en zondag.
- Een dinercocktail de vrijdag avond van 19 tot 23u.
- 1 middagmaal + 1 diner de zaterdag aan gedekte ronde tafels.
- 1 déjeuner de zondagmorgen.
- Drank bij alle maaltijden : mineraal water met of zonder gas en wijn.
- Opening van de loges: op vrijdag van 19 tot 23u, op zaterdag van 09 tot 23u, van 09 tot 16u op zondag.
TARIEVEN WEEK-END PRESTIGE
Bij verblijf op het Domaine de Manon 3*** op 5min van het circuit : 650 € / persoon
Bij verblijf in het hotel Helios 3*** op het l’île des Embiez : 695 € / persoon
Bij verblijf in het Dolce Frégate 4**** in St Cyr sur mer : 775 €/ persoon

-----------------------------------------------------------------------------------
WEEK END VIP AU BOL D’OR
Inbegrepen :
- Overnachting (vrijdag en zaterdag) in een hôtel 2** (25min van het circuit).
- Ontbijt in het hotel
- 1 acces VIP au Bol d’Or : algemene ingang + paddock + terras Pit Building + visite in de pitlane en VIP de zaterdagmorgen.
- 1 acces parking inbegrepen
- 1 eetmaal in loge op de 2de verdieping van de Pit Building met zicht op de rechte lijn en de start.
Prestations Repas :

     naar keuze de vrijdagavond, zaterdagavond of de zondagmiddag.
- 1 cocktail aperitief : een coupe de champagne en hapjes.
- 1 maaltijd in loge (met zicht op de rechte lijn en de start)
- Dranken : mineraal water met of zonder gas en wijn.
TARIFS WEEK END VIP
Met verblijf in een hôtel 2** op 20min van het circuit : 375 € / persoon

voor info en reservatie, KLIK HIER

Contact: Larivière Voyages - +331 41 40 32 65

Beide Cup organisaties hebben de handen in elkaar geslagen onder het motto samen sterk. Met 41 coureurs op de lijsten is deze race sold-out. Wat is mooier dan een vol startveld? Het beloofd zeker spannend te worden tijdens de Battle of the Lowlands.

De wedstrijden worden gereden samen met de Duitse coureurs. Deze wedstrijd is tevens de 1ste van 3 (Zolder – Hockenheim – Frohburg) die tellen voor de Twin Nations Cup welke de German en Belgian Twin Trophy promotoren op stapel hebben gezet. Een challenge die in een mum van tijd het daglicht zag, wat nog eens bewijst dat met goodwill en energie vele dingen mogelijk zijn, zelfs op korte termijn.

Jacques Borremans: “supporters van de Belgian en German Twin Trophy kan vinden op Paddock 5 (rechts van de Karting). See You in Zolder.”

maandag, 29 juni 2015 07:02

Gian Mertens en Davy Mispelon tijdens ONK in Assen.

Geschreven door

De supersport ONK waren aan de beurt in Assen voor één van de neven wedstrijden na de MotoGP.

De twee Vigenon coureurs Gian Mertens en Davy Mispelon traden voor het eerst aan dit jaar en wilden weten hoe de zaken ervoor stonden. Er moest op vrijdag avond nog extra gesleuteld worden na een crash van Gian. De heftigste sleutelaar was Wim van den Broeck, hij zwoegde als een ras-mekanieker om alles tiptop klaar te hebben. De Limburger staat nu al op scherp voor zijn deelname aan de Battle of the Lowlands in Zolder.

Met de Belgen De Frenne, Mention, Ceuppens, Sander Claesen en Vincent Vandenbossche en een ware Deense nederzetting was een mooi deelnemersveld aanwezig. Gian stond als beste Belg (9) op de grid net voor Sander Claesen (10). Voor Q1 en Q2: klik hier.

Van bij de start van de race was niets of niemand opgewassen tegen straaljager en SST600 rijder Rob Hartog. Ook Mertens moest hard bikkelen om zijn minder goede start te compenseren terwijl Didier Mention zonder kleerscheuren van de baan ging. Ook Vincent Vandenbossche maakte zijn eerste ronde niet vol. Uiteindelijk eindigde Gian op een 8ste plek voor zijn eerste race van het jaar, Sander Claessen was 11 en Mispelon 17de net na Kevin de Frenne. Het Vigenon Racing Team komt naar Zolder met Gian SSP en Wim vd Broeck SBK. Voor de uitslag: klik hier.

Gesprek met :

Christopher Vigenon : https://soundcloud.com/willy-v-lee-hellebaut/vigenon-assen?in=willy-v-lee-hellebaut/sets/interviews-moto-vroom

Gian Mertens : https://soundcloud.com/willy-v-lee-hellebaut/gian-assen?in=willy-v-lee-hellebaut/sets/interviews-moto-vroom

Davy Mispelon : https://soundcloud.com/willy-v-lee-hellebaut/davy-mispelon-assen?in=willy-v-lee-hellebaut/sets/interviews-moto-vroom

maandag, 30 november -0001 00:00

B.M.C. Assenede opent Pop-Up winkel in Knokke

Geschreven door

Op woensdag 2 juli 2014 opent de eerste Triumph pop-up store zijn deuren in Knokke. De organisatie van deze shop is in handen van B.M.C Assenede.

Triumph dealer B.M.C. uit Assenede, Oost-Vlaanderen, pakt deze zomer uit met een Belgische primeur door als eerste motorwinkel in België een zogeheten pop-up store uit te baten. B.M.C. Assenede wil via deze tijdelijke, korte-termijn shop een unieke omgeving creëren voor moto-liefhebbers. Daniël De Rycke, zaakvoerder B.M.C. Assenede: "We willen bestaande en toekomstige klanten laten ervaren wat de kernwaarden van zowel B.M.C. als die van ons handelsmerk Triumph zijn: origineel, authentiek, consistent en absoluut betrouwbaar, mét een oprechte passie voor motoren."

Bij de stopzetting 2 jaar geleden van de handelsactiviteiten van collega Triumph-dealer Blondeel uit Oostende, zagen we ons geografisch verkoopsgebied gevoelig uitbreiden richting Belgische oost- en midden-kust. De keuze voor Knokke en haar gekende Lippenslaan was snel gemaakt. De Rycke: "De E34-verbinding tussen Knokke en Assenede is excellent. Op 30 minuten sta je er. De Lippenslaan is een heel populaire winkelstraat met veel passage en de meeste winkels zijn bovendien op zondag geopend."

Voor bezoekers en winkelend publiek dé gelegenheid om kennis te maken met Triumph in de gekende B.M.C-stijl: vakkennis en expertise gecombineerd met authenticiteit. In de Knokse show room zullen er zowel oude als nieuwe modellen worden opgesteld, evenals een selectie aan accessoires en kleding. Op het programma staan testritten, tourritten met stop aan de pop-up store en er kunnen mooie prijzen worden gewonnen. "Voor onderhoud en herstellingen moeten klanten nog steeds naar onze atelier in Assenede komen.", verduidelijkt De Rycke.

De pop-up shop is (behalve op dinsdag) open in juli en augustus van 10h tot 13h en van 14h tot 18h en gaat door in de Lippenslaan 205 in Knokke.

zaterdag, 19 april 2014 04:29

Speedway Club Helzold blaast BK-speedway nieuw leven in

Geschreven door

Voor het eerst in bijna 25 jaar zal er dit seizoen weer een Belgisch kampioenschap speedway zijn. De Speedway Club Helzold houdt dit jaar drie wedstrijden voor de titel, de eerste op 27 april aanstaande in Heusden-Zolder. Daarmee wil de club de spectaculaire speedwaysport weer een 'boost' geven.

De Speedway Club Helzold houdt al enige jaren als enige club in ons land speedwaywedstrijden - de tak van motorsport op een korte sintelbaan met twee bochten. Maar sinds het einde van de vorige eeuw is er geen Belgisch kampioenschap meer. Nico Moors van Speedway Club Helzold zegt dat er de laatste jaren bij de rijders toch vraag was naar een 'open Belgisch kampioenschap'. "We hadden altijd de 'beste Belgische rijder' bij de nationalen, maar geen Belgische kampioen. Wil je een officieel Belgisch kampioenschap hebben, dan moet dat door de bond, de Belgische Motorrijdersbond, erkend worden," aldus Moors. Dat is begin dit jaar gebeurd. De Raad van Bestuur van de FMB/BMB heeft toen het reglement voor de Belgische titelstrijd speedway goedgekeurd. In de drie wedstrijden die Speedway Club Helzold dit jaar organiseert, zullen rijders uit binnen- en buitenland strijden om het Open Belgisch Kampioenschap. De laatste wedstrijd van de reeks is ook de race om de 'Gouden Helm', de topwedstrijd van de club.

Speedway is een kleine tak van motorsport in ons land. Momenteel zijn er maar drie Belgen (Willy en Wim Kennis - vader en zoon - en Alessandro Borgia) die de sport beoefenen. Het deelnemersveld dat in het Helzold-stadion van Heusden-Zolder aantreedt, bestaat voornamelijk uit buitenlanders (Nederlanders, Duitsers, Polen, Tsjechen). "De sport is bij ons inderdaad niet zo populair," zegt Moors, "maar die wordt nu toch wel wat bekender omdat het Europees en wereldkampioenschap op Eurosport uitgezonden wordt."

Spanning

Speedway is volgens Moors een hele middag spanning en sensatie. In Heusden-Zolder racen de coureurs op een baan van 375 meter lengte. De motoren hebben geen remmen en geen versnellingen. De enige manier om door de bocht te komen is het laten uitbreken van het achterwiel om zo 'driftend' én tegensturend de bocht te nemen. Moors: "Het tandwiel in het achterwiel is zo groot dat het onmogelijk is veel grip te hebben in de bochten. Daarom breekt dat wiel ook uit en met je voorwiel moet je zien dat je je lijn kunt houden. Soms gebeurt het dat het achterwiel even wat meer grip krijgt en dan kun je zien wie de goede en minder goede rijders zijn. Het zijn echte acrobaten die soms langs de motor hangen om die onder controle te houden."

De rijders komen steeds met vier in de baan en moeten in vier ronden uitmaken wie de sterkste is. Tijdens de wedstrijddag werkt men naar een climax, een finale-heat waarin de beste vier het tegen elkaar opnemen. "Het zijn steeds heel korte wedstrijden, vol spanning en sensatie," weet Moors.

De motoren zijn ééncilinder 500 cc-exemplaren die op pure alcohol als brandstof rijden. De meeste coureurs komen met Tsjechische Jawa-motoren op de baan. De kosten van de speedwayracers zijn schappelijk. Moors: "Motorsport is altijd duur, maar met 2.500 tot 3.000 euro vallen de prijzen voor die motoren mee, zeker vergeleken met motorcross. De motoren zijn immers heel eenvoudig van opbouw. De grootste kost voor de Belgische rijders zijn de verplaatsingen naar het buitenland om te trainen en om wedstrijden te rijden."

Enige speedway-locatie

Er zijn namelijk slechts drie wedstrijden in ons land per jaar. Al in 1974 werd er in het Helzold-stadion van Heusden-Zolder gereden en in die jaren tachtig was er ook een belangrijke wedstrijd in Genk. Daarnaast waren er ook 'dirttrack'-races in Opgrimbie: zeg maar speedwaywedstrijden op een aarden baan. Maar in het begin van de jaren negentig was de sport zo goed als stilgevallen. In 1998 kon men opnieuw gebruik maken van het Helzold-stadion voor één wedstrijd met een optie op nog twee extra wedstrijden per jaar. Heusden-Zolder is de enige speedway-locatie in ons land, maar het aantal wedstrijden is er door de milieuwetgeving beperkt tot drie. "Dat maakt het moeilijk om met de sport te beginnen," zegt Nico Moors. "Buiten die drie weekenden hebben we geen extra trainingsdagen. Met één per maand zouden we al blij zijn. Nu gaan onze rijders trainen in Lelystad in Nederland, 200 kilometer hier vandaan. Je moet dat steeds op kunnen brengen."

Op wedstrijdweekenden in het Helzold-stadion wordt op zaterdag steeds getraind (de trainingen zijn gratis toegankelijk), de races hebben op zondag plaats. Na 27 april is de volgende wedstrijd op 22 juni (dat is ook een teamwedstrijd). Het Belgisch speedway-seizoen wordt afgesloten met de wedstrijd om de Gouden Helm op 25 augustus.'

maandag, 01 juli 2013 08:54

Teleurstelling voor Charlie Eberhart

Geschreven door

Alweer de vierde wedstrijd voor de European Junior cup, en op een circuit die de jonge Belg helemaal niet kent. De kennismaking verliep zonder grote problemen. Enkel een aanpassing aan het achterste tandwiel geeft hem vleugels. Hij doet drie seconden af zijn tijd, wat dan goed is voor een 22ste startplaats.

In de start gaat het evenwel fout voor Eberhart, hij krijgt in het startgewoel een duw en moet achteraan aansluiten. Hoewel het tempo er goed in zat, en Eberhart ook de nodige tegenstanders kon inhalen, kan hij nog oprukken naar een 22ste plaats. Zijn inhaalrace heeft evenwel net iets te veel benzine gekost, en op enkele bochten van de eindstreep komt Eberhart zonder benzine te staan, en dus ook zonder punten.

Een grote teleurstelling voor de jonge rijder, een 16de plaats had er zeker ingezeten, en dus ook een felbevochten punt. De racegoden beslisten er anders over, en zo keert Eberhart met lege handen terug uit Imola.

donderdag, 22 maart 2012 04:57

Hey there where ya goin', not exactly knowin'

Geschreven door
Sample image

Congue porttitor vel facilisis fringilla Vivamus risus ipsum amet lorem morbi. Urna laoreet adipiscing dolor ac est Curabitur scelerisque non Pellentesque velit. Consequat eget habitant vitae urna enim nunc amet Nam parturient mauris. Non id enim Nullam Sed fringilla ac a faucibus eget Maecenas. Risus Vestibulum orci wisi justo sit.

Sed risus Cum mattis ligula tempus augue Vestibulum at ut et. Sed pede sit Quisque congue dui mattis Maecenas dolor venenatis elit. Nec non suscipit gravida in accumsan cursus sit Maecenas pede Curabitur. Sagittis eros porttitor nec malesuada lorem sed laoreet eleifend Nunc urna. Vivamus dolor Maecenas consectetuer Donec et id et congue tristique venenatis. Tempor parturient Vivamus eget faucibus lorem Aenean nibh.

Sample image

Egestas accumsan risus ipsum tellus porttitor egestas vel est Sed aliquet. In felis leo vel Curabitur volutpat morbi fringilla a Suspendisse semper. Elit turpis nunc eu orci eget eget Pellentesque cursus Lorem mi. Metus nibh at justo Vivamus dis pretium Morbi quis habitasse consectetuer. Non sociis risus ut vel ipsum Vestibulum Morbi consequat eget pretium. Ac tincidunt velit adipiscing elit Aliquam.

Vel gravida volutpat Phasellus suscipit feugiat Nam interdum nunc et sed. Urna tellus convallis sed magna tincidunt lobortis metus condimentum Phasellus a. Orci fermentum consequat non congue ligula justo laoreet nulla Aenean nibh. Vitae interdum magna Vestibulum ac eros turpis a turpis cursus dis. Ut Lorem nibh cursus ut semper.

Sample image

Nec Aenean eget dolor pellentesque sed nisl sagittis magna risus sit. A Sed hendrerit malesuada Nulla ante massa justo magnis Aenean leo. Justo ipsum velit Vestibulum sagittis lorem ac id at Suspendisse magnis. Consequat arcu nec orci aliquam id condimentum eros velit nunc enim. Justo tincidunt elit mauris ut porttitor ac justo elit wisi ante. Vitae auctor egestas tristique hac rhoncus Nulla.

Egestas accumsan risus ipsum tellus porttitor egestas vel est Sed aliquet. In felis leo vel Curabitur volutpat morbi fringilla a Suspendisse semper. Elit turpis nunc eu orci eget eget Pellentesque cursus Lorem mi. Metus nibh at justo Vivamus dis pretium Morbi quis habitasse consectetuer. Non sociis risus ut vel ipsum Vestibulum Morbi consequat eget pretium. Ac tincidunt velit adipiscing elit Aliquam.

zondag, 18 maart 2012 05:42

80 days around the world

Geschreven door
Sample image

80 days around the world, we'll find a pot of gold just sitting where the rainbow's ending. Time - we'll fight against the time, and we'll fly on the white wings of the wind. 80 days around the world, no we won't say a word before the ship is really back. Round, round, all around the world. Round, all around the world. Round, all around the world. Round, all around the world.

This is my boss, Jonathan Hart, a self-made millionaire, he's quite a guy. This is Mrs H., she's gorgeous, she's one lady who knows how to take care of herself. By the way, my name is Max. I take care of both of them, which ain't easy, 'cause when they met it was MURDER!

Laatste Nieuws

K2 User