De Zelos Black Knight boys zijn klaar

Barry Baltus op bezoek bij Aki Ajo, Xavier Simeon en Livio Loi, een maand van een nieuw MotoGP seizoen.

Het 2016 seizoen komt er aan met rasse schreden. Livio Loi was de eerste die zijn nieuwe Honda Moto3 RW Racing GP in Valencia ging testen. Xavier Simeon, ondertussen, ziet zijn dagen aftellen tot tien dagen in Jerez. De eerste GP van het seizoen in Qatar is gepland op 20 maart. Voor zijn part, de jonge Barry Baltus kon zijn nieuwe team Ajo Motorsport ontdekken in Barcelona voor het seizoen Pre Moto3 van het Spaanse kampioenschap.

De jonge Belgische hoop Barry Baltus ging naar Barcelona met Freddy Tacheny, Michel Nickmans en zijn ouders op het hoofdkantoor van Team Ajo Motorsport. De Zelos / Classic 21 coureur is inderdaad bevoorrecht om zijn toetreden tot de Ajo Academy te bevestigen, waarmee hij dit seizoen Pre Moto3 zal rijden in het Spaanse kampioenschap. Gedurende de dag, was Barry in staat om de Catalaanse structuur te bezoeken, praten met Aki Ajo en zijn monteurs en ook zijn nieuwe machine ontdekken.

GP, Ajo Motorsport is een referentie, hun record is indrukwekkend, met 4 wereldkampioen titels en een enorme verzameling aan overwinningen en podiumplaatsen. Barry werd uitgenodigd om volgende week zijn eerste tests met zijn machine te rijden op het Calafat circuit.

De uitstekende resultaten van Barry in het Spaanse Moto4 kampioenschap, vestigde de aandacht van Aki Ajo die op zoek was naar een jonge en zeer snelle rijder. Hij werd ook geraakt door de enorme honger van de jonge snaak.

"Barry toonde vorig seizoen dat hij iets bijzonders had in vergelijking met andere coureurs. Ik werd getroffen door zijn opleiding volume. Voor veel jonge rijdertjes zijn trainingen gepland, maar ze rijden te weinig. Voor mij is het essentieel dat jongeren, zoveel mogelijk op zoveel mogelijk verschillende machines rijden. De sleutel is om een goede ​​balans te vinden. Barry moet blijven plezier hebben op de fiets. Deze sport vergt veel werk en opoffering, vooral als je wilt deelnemen aan de MotoGP. Ik zie vaak jonge coureurs die de smaak verliezen, en de rol lossen, omdat ze het idee van plezier verloren hebben. Ons doel is om onze ervaring, met het talent van Barry te combineren en samen stap voor stap vooruitgang te boeken. Er is geen enkele juiste methode voor elke rijder. We moeten leren om onze coureur te leren kennen en aan te passen, om zo de meest effectieve formule te vinden."

Aki Ajo, de technische kant is zeer belangrijk, het is de sleutel om te blijven vliegen.

"Technologie is essentieel, maar het moet eenvoudig blijven. Ik wil niet dat het te vroeg te technisch wordt. De coureur moet om te beginnen een effectieve methode vinden om goed te presteren op de baan."

Binnen de Aki Ajo Academy, zal Barry om te gedijen alle elementen in een optimale omgeving vinden om te schitteren op de Spaanse circuits aan boord van zijn nieuwe Pre Moto3. De eerste wedstrijd is voorzien voor 10 april op het circuit van Albacete.

Xavier Siméon staat scherp.

Xavier Siméon toont twee weken voor de eerste tests op het circuit van Jerez al een goede vorm. De Zelos / classic 21 coureur deed menig waarnemers de ogen opentrekken bij de laatste Supermoto Trackdays op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. In de snelste tijd in 1'33.664, toonde hij al het voordeel van zijn Dirt-Track winter voorbereiding.

Xavier voltooide 42 ronden na verloop van de dag op zijn Suzuki Supermoto. Hij nam de maat van specialisten op het gebied als Sébastien Bouillon en Fred Fiorentino.

Het volgende grote evenement voor Xavier is op het Jerez circuit naar de volgende 23 en 24 februari bevestigd. Hij zal er zijn QMMF Speed Up vinden. Gezien de verlaging voor alle deelnemers aan de Moto 2 kampioenschap van het aantal testdagen (10), heeft Xavier slechts een Yamaha R6 ontvangen in Spanje om regelmatig te trainen.

Eerste seizoen tests in Valencia voor Livio Loi

Na een intensieve winter training, begon Livio Loi zijn eerste tests met de nieuwe Moto3 Honda van het Team RW Racing GP. De Zelos / Classic 21 coureur is weer blij het seizoen in de Moto3 te kunnen afwerken met het Nederlands team. De gelegenheid om zijn machine te ontdekken, zag Livio (bij aankomst op dinsdag) zijn nieuwe technische staf, met inbegrip van Adra Requena en Philip Stiles. Hans Spaan blijft zijn chef monteur.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws