Zelos: Het vertrouwen in een goede vorm voor de terugkeer naar Europa

Na het VS intermezzo, de Black Knights hernemen dit weekend in Europa met de Spaanse Grand Prix in Jerez.

Zowel Xavier Siméon als Livio Loi eindigden op de achtste plaats in Austin en ze benaderen deze vierde GP van het seizoen met een goede moraal. Voor zijn deel, Barry Baltus, net terug van Albacete, waar hij een 10de plaats behaalde in het Pre Moto3 Spaanse kampioenschap, ging ook in Tavullia rijden op de ranch van Valentino Rossi, een bijzonder moment voor deze jonge snaak van 11 jaar ...

Xavier Siméon:

"Mee zijn vanaf de eerste sessie"

Zijn 8ste plaats in Texas na een competitieve race en desondanks vertrokken van de zesde rij heeft het vertrouwen van Xavier Simeon versterkt. In strijd zijn met de afstellingen van zijn Speed ​​Up sinds het begin van het seizoen, had hij al in Argentinië de verbeteringen gemerkt. Maar hij kon het juiste compromis in de instellingen niet te vinden. In Austin, is de opleving begonnen op zaterdag en bleef op zondag in de race. Incisief, de Zelos / Classic 21 coureur trok zijn tegenstanders één voor één voorbij, om op een mooie 8ste plaats te eindigen (en op het einde kostbare punten mee te nemen).

Xavier Siméon - QMMF / Zelos-classic 21

Dit weekend in Jerez, is het de bedoeling om door te gaan met punten verzamelen en concurrerend zijn vanaf de eerste sessie op vrijdagochtend. "Ik ben in Austin vertrokken met een zeer positief gevoel. Reeds tijdens de kwalificatiesessie, voelde ik een duidelijke verbetering in het gedrag van mijn machine. Wij testten andere instellingen, ik voelde meteen het verschil. Dit werd bevestigd tijdens de warm-up en de race. Het was de eerste keer dat ik het goede gevoel van de kwalificatie terugvond, de dag van de race. Het was zeer geruststellend en het bewijs dat we op de goede weg zijn. Hier in Jerez, hoop dat ik op het tempo van de eerste sessie en daarna doorstromen naar een goede ronde in de kwalificatie. De startplaats blijft essentieel in Moto2. Ik wil goede punten te scoren in Spanje. Austin liet me ook toe dat ik in de race het strakke tempo kon aanhouden. De fiets presteert. In mijn voorbereiding, nam ik van de kleine break van het seizoen gebruik op het Circuit van Mettet om rondjes te malen. Het weer was mooi en ik kon goede tijden zetten met mijn standaard Yamaha R6. Ik geef afspraak met mijn fans op de ‘Classic 21’ dag op woensdag. Ik wil ze de sensatie en snelheid laten ontdekken van de duo runs."

Livio Loi

"De goede resultaten zullen komen"

Dit seizoen, heeft Livio een stap vooruit gezet in de Moto3. In Losail toonde hij reeds in de kwalificatie en in de race zijn goede doen. Het blijft voor hem belangrijk om zijn goede prestaties om te zetten door een krachtige resultaat. De terugkeer naar Europa op circuits die hij perfect beheerst, moet hij in staat zijn om zijn doelstelling te realiseren.

Livio Loi - RW Racing GP / Zelos-classic 21

"Na drie Grands Prix’ s  in het buitenland, ben ik blij terug te keren naar Europa en zeker naar Jerez. Ik kijk enorm uit naar de komende Grands Prix’ s. Ik voel dat de goede resultaten zullen komen ... Dit is het eerste seizoen, waar ik me echt goed voel. Ik mis niet veel om in de top te eindigen met resultaten. Over het algemeen, ondanks mijn 16de plaats in Argentinië, voelde ik me niet zo slecht. Ik ben 12de op het moment, ik moet met juiste groep aanhaken ... Ik hoop dat mijn arm problemen eindelijk achter de rug zijn, om het volledige potentieel van de Honda te exploiteren. De ijver is altijd geweldig in Jerez en ik ben blij dat ik mijn team zal zien."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws