Siméon Top 10 in Jerez

Sinds Austin, voelde Xavier een duidelijke verbetering in het gedrag van zijn motorfiets tegenover de eerste twee GP's van het seizoen.

Hij stond te popelen om dit te bevestigen in Jerez. Vanaf de eerste sessie op vrijdagochtend, glimlachte hij in zijn helm. Het gevoel was goed na een 10 ronden in FP1, hij klokte toen de 4de tijd 1'43.188 in FP2 (6de tijd van de dag). Tijdens de eerste sessie op zaterdag, bleef Xavier achter elkaar goede ronden voltooien binnen 6/10 van Baldassarri (1'43.228). Xavier heeft de kwalificatiesessie aangepakt met een goed moreel.  Helaas, in de 2de ronde (toen hij de 13de tijd had gerealiseerd), werd hij het slachtoffer van een heftige landing. De monteurs van het QMMF team deden hun uiterste best om de machine in recordtijd te fixen en Xavier was in staat om nog enkele ronden te toeren aan het eind van de sessie. Jammer genoeg waren deze inspanningen niet voldoende om een goede startpositie te klokken. De Zelos coureur vond de ideale  weg bij de start, na 5 ronden reed hij op de 13e plaats. Zijn tempo is steeds constant gebleven maar slaagde er niet in om Salom bij te halen. Siméon greep uiteindelijk de 10de plaats na de val van de voormalige teamgenoot Baldassarri in de laatste honderd meter. Met deze nieuwe punten voor het kampioenschap, Xavier staat momenteel op een 12de plaats in het klassement van het Moto2 wereldkampioenschap en kijkt uit naar Le Mans over een goede week.

Xavier Siméon - QMMF / Zelos classic 21

"Ik was het hele weekend op tempo. Ik had een heel goed gevoel met de motor, nog nooit voelde ik me zo goed op de machine sinds het begin van het kampioenschap. Ik had een motorfiets om te vechten voor een top 5. Helaas maakte ik een fout tijdens de ‘kwalificatie’ en verpeste mijn kansen. Desondanks mijn start vanaf de zesde lijn, was het mijn doel een top 10 te rijden. We waren wel wat verveeld omdat de temperatuur hoger was dan de eerste twee dagen. Mijn achterband verslechterde sneller dan ik dacht en ik kon niet meer aanvallen als ik wilde om terug te komen op mijn tegenstanders. Deze 10e plaats is een gevolg van toeval, maar deze punten zijn altijd goed mee te nemen. We hebben dit weekend een grote stap vooruit gezet door in elke sessie goede tijden te zetten. Op Le Mans van vorig jaar, werkte de Speed Up heel goed en ik zal de GP van Frankrijk met vertrouwen aanvatten. Ik zal nu ook hersteld zijn van mijn nekpijn door mijn crash in de kwalificatie. Ik ben alleen nog een beetje stijf."

Vergeet de ‘Classic 21’ dagen niet met de  "Safe Driving Day" van woensdag 27 april op het Circuit Jules Tacheny in Mettet met de aanwezigheid van Xavier Simeon, Livio Loi en Barry Baltus. Gratis toegang.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws