De Belgen in Le Mans

Verschillende doelstellingen voor de Black Knights in Le Mans.

Black Knights Xavier Siméon en Livo Loi zullen de gemoederen tijdens de Grote Prijs van Frankrijk dit weekend zeker beroeren. Allebei hopen ze te schitteren voor het oog van de talloze Belgische supporters die zich de verplaatsing naar la Sarthe getroosten. In Andalusië heeft Barry Baltus dan weer zijn 12de verjaardag gevierd op het circuit van Jerez. Zijn objectief is om klaargestoomd te geraken voor de tweede manche van het Spaanse Kampioenschap volgende week.

Livio Loi:  “De draad opnemen in Le Mans.”

Livio Loi rekent erop om op het Bugatti-circuit, een omloop waar hij zich goed thuis voelt, opnieuw te kunnen vechten voor de top tien. Sinds Jerez heeft hij regelmatig kine gekregen om de pijn ter hoogte van zijn rechterarm te behandelen.

Livio Loi – RW Racing GP/Zelos-Classic21

Jerez was een beetje teleurstellend, in Le Mans wil ik weer competitief zijn. Ik zal er veel tijd doorbrengen met m’n hoofdmekanieker Hans Spaan om de meest doeltreffende set-up te vinden. Op het mentale vlak kan ik rekenen op Bruno van Team Motivation. Hij heeft me al veel bijgebracht wat de aanpak van de races betreft.”

Siméon sereen voor Le Mans

De goede weg die Xavier Siméon in Texas was ingeslagen, kende in Jerez direct vervolg. Nooit eerder dit seizoen had hij het weekend aan zo een snel tempo kunnen aanvatten. En zonder crash in de kwalificatie had er tevens een betere plaats op de grid ingezeten. Het eerste Europese weekend heeft er hoe dan ook voor gezorgd dat het vertrouwen in het gedrag van z’n Speed Up danig is gegroeid. Eindelijk heeft hij de basisset-up gevonden die hij zocht, een essentieel element om snel vooruitgang te kunnen boeken. Vandaar ook dat Xavier de Franse GP vol zelfvertrouwen tegemoetziet.

Xavier Siméon - QMMF/Zelos-Classic21

Ik voel me erg goed op dit moment. Ik heb m’n crash in Jerez goed verteerd, ik heb enkel nog wat last van m’n nek. Sinds Jerez heb ik bovendien veel getraind. Maandag reed ik nog in Mettet. Ik ben absoluut klaar voor Le Mans. In Jerez heb ik elke vrije trainingssessie voor een top 5-plek kunnen meevechten, maar bovenal zijn we ervan overtuigd dat we sinds Austin de juiste afstelling te pakken hebben. Het probleem tijdens de race in Spanje was de erg hoge temperatuur die ons parten speelde, maar daar zullen we in Le Mans geen last van hebben. Bij meer gematigde temperaturen hebben we meer grip, vandaar. Het doel is om er net als in Jerez van meet af aan bij te zitten, zodat we snel het goede ritme hebben. Vorig jaar hebben de Speed Ups in Le Mans mooie dingen laten zien: Lowes eindigde vierde en mijn teammaat Simon zesde.

Voor de Belgische coureurs is het Bugatti-circuit altijd bijzonder, omdat er net als op Assen de meeste supporters uit ons land aanwezig zijn. Vorige week hebben de supporters van Xavier zich overigens niet door kou en sneeuw laten tegenhouden teneinde de Classic21-dag op het circuit Jules Tacheny in Mettet bij te wonen.

Nogmaals dank aan alle fans om zo talrijk te komen opdagen. Samen met Marc Fissette hebben we dertig circuitdopen uitgevoerd, terwijl de passagiers wel de nodige moed moesten tonen om de kou te trotseren. Toen we ’s morgens arriveerden lag er drie centimeter sneeuw, dus aan iedereen een dikke proficiat. Bij deze wil ik ook nog van de gelegenheid gebruikmaken om Suzuki België te bedanken voor het ter beschikking stellen van de motoren voor de duo runs en m’n vriend Marc te danken voor z’n aanwezigheid.”

De Moto2-race van de GP van Frankrijk wordt op zondag vanaf 12u10 uitgezonden op la Deux (RTBF).

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws