‘The Cathedral of Speed’ glimlachte naar Xavier Siméon

Op drie weken van de Sachsenring beladen vol herinneringen, heeft Xavier vertrouwen bijgetankt in Assen.

Na een competitieve race, behaalde hij uiteindelijk een 11e plaats. Auteur van een goede start, de Classic21 Zelos coureur streed lange tijd voor en Top 10 plaats. Twee ronden voor het einde, pakte hij zelfs de negende positie. Maar de rode vlag kwam naar aanleiding van de regenval, de posities werden bevroren in de ronde voor rood.

Xavier realiseerde de 14de tijd in de kwalificatie 1'39''432 (+ 1''478) van de pole, goed voor een plaats vanaf de vijfde rij. Op zondag, onder dreigende wolken, maakte hij een perfecte start en pakte de 8ste plek na de eerste ronde! Na de terugval van een aantal posities, bleef hij in contact met het duo Folger / Marquez. In ronde 21, pakte Xavier de 11e plaats van Cortese. De witte vlag met rode diagonaal kwam naar buiten, de regen deed zijn intrede. De Brusselse coureur bleef geconcentreerd en maakte van de gelegenheid gebruik om Folger en Marquez voorbij te gaan. Toen rood verscheen was Xavier gerangschikt als 11de.

Xavier Simeon (Zelos / Classic21)

"Deze GP is positief. Ik maakte een goede start en ging twee lijnen vooruit nog voor de eerste bocht. Maar een lichte lagere snelheid in de laatste sector bestrafte me. Dan heb ik het contact verloren met rijders voor mij. Ik probeerde wel om mee te gaan, toen ik een klein foutje bij het remmen maakte, kwamen Marquez en Folger mij voorbij. Ze konden toen het gat slaan. Ik kon een goed tempo aanhouden en ik wist Cortese in te halen. Ik voelde me beter en ik was in staat om terug te keren op Aegerter, Marquez en Folger. Het is jammer die 11e plaats want ik kon gerust in de top 10 zijn. Maar als we eens de zonnige kant van de dingen bekijken is het goed. Het weekend was slecht begonnen, met het team zijn we erin geslaagd om dit te bevestigen. Al in de warming-up, waren de sensaties goed. Ik was erg blij met mijn frame en ik kon pushen. De volgende GP in Duitsland, zal ik alle emoties opzij zetten. De voorwaarden zijn niet hetzelfde als in 2015. Dit nummer past mij heel goed, maar ik moet vooral proberen in dezelfde dynamiek te blijven als dit weekend."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws