BAUTISTA WINT NA VROEGTIJDIG EINDE VAN DE 'THAI TISSOT SUPERPOLE RACE'

Rode vlag maakt vroegtijdig einde aan de Tissot Superpole Race, met Bautista, Rea en Lowes weer op het podium!

Na de allereerste Tissot Superpole Race in Australië ging de tweede Tissot Superpole Race van het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap 2019 naar kampioensleider en Rookie, Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing - Ducati). De race werd vervroegd afgevlagd vanwege een rode vlag voor een incident in bocht 3, was het een kortere race dan verwacht.

Met een hectische openingsronde startte de 10-overlaps Tissot Superpole Race, Rea schoot zich naar de leiding voor  Bautista. Het duurde niet lang voordat The Rookie aan het claxonneren ging, maar in een vergelijkbare stijl als hun botsing in bocht 3 gisteren, reed Alvaro te breed en Rea kwam terug onder hem door. Bautista deed het terug over in bocht 4, terwijl Alex Lowes ook dichterbij kwam. De eerste ronde was voltooid, de top vijf bestond uit Bautista, Rea, Lowes, gevolgd door Marco Melandri en Leon Haslam. Alvaro begon stilaan weg te lopen van de regerende viervoudig WorldSBK-kampioen. Rea kreeg veel te verduren met de druk van Alex Lowes. Ryuichi Kiyonari (Moriwaki Althea HONDA Team) trok zich terug uit de Tissot Superpole Race, nadat hij gisteren uit Race 1 was gestapt. Leon Haslam maakte goede bewegingen en kwam op plaats drie voor Marco Melandri.

In de derde ronde was het feest echt begonnen, want terwijl Bautista wegreed, was het Jonathan Rea die de snelste ronde van de race neerzette, waardoor de aanvankelijke voorsprong van de Spanjaard tot onder een halve seconde daalde. In de vierde ronde kreeg van der Mark de kans om Melandri te pakken, want de Italiaan reed wijd in bocht 8 en kon de Nederlander gewoon passeren. Melandri ging in de laatste bocht opnieuw wijd, waardoor zijn teamgenoot Sandro Cortese door kon. Melandri zou de plaats een paar ronden later terugpakken.

Kort daarna werd de rode vlag getoond na een incident tussen Leon Camier en Thitipong Warokorn in bocht 3, de race kwam zo vroegtijdig ten einde.

De Thaise coureur Warokorn werd naar het medisch centrum gebracht maar is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gestuurd.

Bautista werd uitgeroepen tot winnaar voor Rea en Alex Lowes, die slechts een fractie achter de Kawasaki Racing Team WorldSBK rijder was. Michael van der Mark is misschien wel de grootste begunstigde, en gaat van de tiende naar de vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Leon Haslam, die zijn oorspronkelijke startpositie niet veranderde. Marco Melandri werd zesde en zal daarom Race 2 starten op de tweede rij, terwijl hij koploper is op de derde rij, Sandro Cortese op zevende plek, Chaz Davies en Toprak Razgatlioglu vergezellen hem op de derde rij. Tom Sykes staat tien. In de race speelde Eugene Laverty (Team Goeleven) niet mee na zijn enorme crash in Race 1.

Uitslag:

  1. Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing Ducati)
  2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
  3. Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team)
  4. Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team)
  5. Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
  6. Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK)
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws