NUMMER 6 VOOR ALVARO BAUTISTA IN BURIRAM

De Spaanse furie blijft maar draven!

Na terug een furieuze start zette de Spanjaard een verbluffende prestatie neer om opnieuw een nadrukkelijke overwinning te behalen, op een circuit waar Jonathan Rea zo dominant is geweest. Zou het voor Alvaro een zacht eitje worden? Alvaro Bautista nam opnieuw een raceoverwinning om de eerste rijder te worden sinds Neil Hodgson die de opening van het seizoen met zes races van een WorldSBK-seizoen won, in 2003! Bautista voltooide nog een opdracht, om de overwinning op dominante wijze af te maken op weg naar meer records!

Met het doven van de rode lichten, begon de laatste race van de Pirelli Thai Round, met Alvaro Bautista in staat om de leidende positie vast te houden van start tot finish. Jonathan Rea kon Bautista geen echt weerwerk bieden, maar kreeg daarbij in de beginfase te maken met een ontketende Alex Lowes. Aan het einde van de eerste ronde had het leidende trio een kleine voorsprong op Leon Haslam, Michael van der Mark en Marco Melandri. Al snel kwam de grote strijd in beeld voor de vijfde positie, met van der Mark, Melandri, Sandro Cortese en Chaz Davies. Bocht 3 was wederom een ​​belangrijk inhaalgebied, waarbij Melandri een poging deed om van der Mark te counteren, maar beiden stuurden wijd open, daardoor had Chaz Davies een betere rit op het rechte stuk en bij bocht 4 had de Welshman voorsprong op beide Yamaha-rijders! Melandri hernam Davies in bocht 8, maar de winnaar van de race uit Buriram in 2018 vocht terug naar bocht 12. Cortese en van der Mark maakten precies dezelfde reeks zetten; een spannend spektakel in deze vroege race fase. Het geluk was niet voor Tom Sykes weggelegd,  die zijn BMWS1000RR in de vierde ronde moest aan de kant zetten. Melandri en Davies waren op dezelfde hoogte in aanloop dezelfde ronde, waarbij de Italiaan zijn voormalige teamgenoot in bocht 9 krachtig opzij duwde, waardoor van der Mark door kon,  Chaz Davies moest zich achterin de groep herstellen. Het duurde echter niet lang voordat Davies zelf hetzelfde lot zou ondergaan als Sykes. De 29-voudige WorldSBK-racewinnaar hield het in de achtste ronde voor bekeken en sloot deze ellendige start van het seizoen af.

Bautista domineerde om de overwinning te behalen met meer dan tien seconden voor op Jonathan Rea en Alex Lowes. Michael van der Mark wist Leon Haslam met een late aanval van af te houden, terwijl Marco Melandri als zesde eindigde voor een vijfde race op rij. Achter de leidende zes werd Sandro Cortese de eerste Duitser sinds Max Neukirchner in 2008 om zes opeenvolgende races binnen de top acht te eindigen, met een zevende positie. De achtste plek behoort toe aan Michael Ruben Rinaldi, een geweldige prestatie bij zijn debuut in Thailand. Razgatlioglu wist Jordi Torres af te houden om zo de top tien te voltooiden.

Met slechts drie andere coureurs was het Markus Reiterberger die als 11de zou eindigen, voor Ryuichi Kiyonari als  12de bij zijn debuut in Thailand, terwijl Alessandro Delbianco zijn eerste WorldSBK-punten scoorde met een 13de. Eugene Laverty kon niet starten door de hevige pijn, opgelopen bij zijn horrorcrash in race1. De Argentijn, Leandro Mercado stapte na slechts één ronde uit de wedstrijd. Leon Camier en Thitipong Warokorn zijn niet gestart vanwege hun crash in de Tissot Superpole race.

 Uitslag:

  1. Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing Ducati)
  2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
  3. Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team)
  4. Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team)
  5. Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
  6. Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK)
Laatst aangepast op zondag, 17 maart 2019 18:22
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws