SPA-FRANCORCHAMPS: ALLE HOOP IS NIET VERLOREN!

De geruchten circuleren al jaren en wekken emoties op in onze gemeenschap, maar wat als het circuit van Spa-Francorchamps opnieuw de MotoGP zou organiseren?

Sinds vanmorgen lijkt er echt vooruitgang te zijn geboekt op dit gebied: de Waalse minister voor Economie, Pierre-Yves Jeholet (MR), heeft vanochtend een lening van 29,5 miljoen euro weten te verwerven ten gunste van Sogepa, de meerderheidsaandeelhouder die betrokken is bij de ontwikkeling van het circuit van Spa-Francorchamps.

Deze lening maakt deel uit van een groter financieringsplan van 79,9 miljoen euro, 51 miljoen daarvan zou worden besteed aan de mogelijke terugkeer van grote internationale motorevenementen in Francorchamps. De eerste doelstelling: het EWC World Endurance Championship organiseren in 2022 en de MotoGP in 2024!

Zou het toch kunnen? Natuurlijk, zoals je kan vastellen is er veel geld met gemoeid, dat is nodig om de nodige homologatie tot stand te brengen, eens die budgetten voorhanden zijn is alles mogelijk. Het is een grote slok, maar zelfs Bennetts BSB directeur Stuart Higgs zou mogelijk geïnteresseerd zijn om met zijn BSB circus naar het Ardennese circuit of te zakken. Spa-Francorchamps heeft niet voor niks de naam van het mooiste racecircuit van de wereld te zijn.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws