BAUTISTA SCHRIJFT GESCHIEDENIS IN MOTORLAND ARAGON

De dominante thuisheld is de eerste Spaanse winnaar op het MotorLand Aragon-circuit!

Deze Europese WorldSBK race zag Alvaro Bautista een zevende overwinning behalen in het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap van 2019. Het was echter alleen een spannende strijd om de tweede plaats, want een treintje van zeven coureurs streden verwoed voor de podiumplekken. Wat resulteerde in een spannende laatste paar ronden.

Bautista maakte een droomstart en kwam in bocht 1 duidelijk in de wedstrijd. Er was echter drama achter toen Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) en Markus Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team) elkaar aantikten, waardoor de Duitser op de rij bleef staan. Geskotst in het midden van het pakket. Hij kon opstaan, maar zijn race was zeker voorbij. Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) kon de Duitse constructeur wat positiever over de streep trekken, want hij kwam op de tweede plaats, voor Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team). Er was nog meer heibel in de eerste ronde, toen Leandro 'Tati' Mercado (Orelac Racing Verdnatura) en Alessandro Delbianco (Althea Mie Racing Team) samen crashten.

Chaz Davies (ARUBA.IT Racing Ducati) schoot als een peil door de ranglijst naar de vierde plaats in ronde 2 komende van de achtste plaats op de grid. Jonathan Rea had ook een geweldige start gemaakt, tot een vijfde positie, terwijl de rijder met de meeste progressie in de openingsronden een Duitser was, Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK), die nu tot de zevende plaats kwam.

Naarmate de race vorderde, maakte Alex Lowes een fout in de laatste bocht, zo kon Jonathan Rea en Tom Sykes door passeren, terwijl Chaz Davies ook in actie kwam. Vier rijders, die vier fabrikanten vertegenwoordigden, zij aan zij onderaan het rechte stuk voor de tweede positie. Ondertussen bereikte Bautista een nieuw ronderecord, waarbij 1'49.755 zijn positie als de te kloppen rijder in WorldSBK versterkte.

Tom Sykes dook snel terug achter de hoofdrolspelers op, maar Eugene Laverty (Team Goeleven) was goed mee in de mix, schoof plaatsen op en was al snel één van de leidende groep. De Ier was nu vierde en het zag er goed uit voor een podiumplaats.

Jonathan Rea zat goed voor de tweede plaats, hij achtervolgde Chaz Davies continu. Rea leidde het gevecht door naar de laatste ronde, met Davies achter de regerende kampioen. Eugene Laverty wist zich een weg te banen naar het zog van het duo. In bocht 14 voerde Davies een gewaagde beweging langs Rea en vlak voor Eugene Laverty hem afknipte en tegen de vlakte ging. Davies bleef aan boord, maar de schade was al aangericht.

De race afmaken zonder drama was voor Alvaro Bautista die een zevende overwinning binnenhaalde, terwijl Jonathan Rea een zevende tweede plaats innam, de derde plaats was voor Chaz Davies, zijn eerste podium van het seizoen 2019. De crash van Laverty promootte Alex Lowes naar de vierde plaats en een opstandige Tom Sykes, die in de laatste ronde Cortese en van der Mark uitschakelde. Met Sykes als vijfde met de Nederlandse en Duitse sterren achter zich, werd de achtste plaats ingenomen door Toprak Razgatlioglu (Turks Puccetti Racing), voor een teleurstellende Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) als negende, Jordi Torres (Team Pedercini Racing),  de 31-jarige Spanjaard neemt zijn eerste top tien plek van het seizoen.

Top zes na Race 1:

 

    Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing - Ducati)

    Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)

    Chaz Davies (ARUBA.IT Racing - Ducati)

    Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team)

    Tom Sykes (BMW Worldrad WorldSBK Team)

    Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team)

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws