WorldSBK ARAGON: DAVIES VINDT EINDELIJK ZIJN DRAAI MET DE NIEUWE DUCATI

Davies in MotorLand Aragon: "ik denk mijn draai gevonden, nu nog de definitieve doorbraak."

Start Chaz Davies zijn kampioenschap nu, door een terugkeer met een zuurverdiend podium! Chaz Davies (ARUBA.IT Racing Ducati) staat terug op het podium van een van zijn meest succesvolle circuits in WorldSBK. Met zijn 80ste  podiumplaats op het MotorLand Aragon-circuit, deed Davies zijn gebruikelijke truc door van achteren te beginnen,  voordat hij een spectaculaire show voor de fans plaatst, hij spurte in de openingsronden door naar de tweede positie om finaal als derde eindigden.

De Welshman, die in het verleden al zeven overwinningen behaalde op het MotorLand Aragon-circuit, was dit jaar het tempo kwijt tot hij in Europa aankwam, hij zal nu proberen verdere stappen te zetten richting Jonathan Rea, en uiteindelijk ook zijn teamgenoot Bautista proberen te verslaan.

Eerbiedig en waarderend zei de 32-jarige coureur: "ik ben best tevreden met dat resultaat, vooral om weer op het podium te staan. Ik denk dat ik gelukkiger ben voor het team dan voor mezelf! De crew heeft de ganse winter en de eerste races hard gezwoegd om alles juist te krijgen, het is niet gemakkelijk wanneer de chips alsmaar uitvallen, dus dit resultaat is voor hen!"

De eerste keer in bijna een volledig seizoen stonden beide ARUBA.IT Racing Ducati-rijders op hetzelfde podium,  nadat ze sinds dezelfde ronde vorig seizoen hadden gewacht om dit te bereiken. Het is Davies elfde podium op het circuit van Aragon, meer dan wie ook. Het is ook de vijfde keer dat hij buiten de eerste twee rijen op de grid staat, met de nadruk op zijn race ervaring, die hij op het Spaanse circuit goed gebruikt.

Davies ging verder en zei: "al met al is er duidelijke vooruitgang geboekt, zelfs sinds de FP gisteren vrijdag. We hebben alleen wat laatste kleine details nodig gehad om resutaat te boeken. Ik denk dat iedereen in staat is geweest een stapje verder te gaan en we beginnen er allemaal onze draai te vinden. Het lijkt erop dat het al sinds dag één werkt voor Alvaro, en ik denk dat het geweldig is dat hij het volledige potentieel van de fiets kan laten zien terwijl we nog steeds duidelijk onze swoeng zochten."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws