LONBOIS ZIT TERUG IN HET ZADEL!

Na het abrupt einde van zijn EWC avontuur krijgt Vincent Lonbois onverwacht zicht op het einde van de tunnel.

Het was pil met een bittere smaak, die de voormalige IRRC kampioen mocht slikken in 2019. Een terugkeer naar concurrentie kwam totaal onverwacht voor Vincent, zeker omdat hij zich alleen concentreerde op een mogelijke terugkeer in 2020. Nieuws dat de Belgische motorfietswereld alleen maar kan verrukken. Een talent als Vincent Lonbois kan redelijkerwijs onmogelijk lang zonder zadel blijven.

Het is in dienst het Belgische Mototech team, die zich vooral bezighoudt met het Endurance World Championship, dat hij de voor de 8h van Oschersleben van 5-09 juni zal hervatten.

 

David Drieghe, Mototech chief: "we zijn erg blij met deze handtekening, het maakt deel uit van onze patriottische aanpak, we hebben altijd de voorkeur gegeven aan de maximale Belgische coureurs in het team. Vincent is een snelle rijder, met ervaring in uithoudingswedstrijden, daarbij hebben we al samengewerkt tijdens het Belgisch kampioenschap, we gaan het onbekende niet in. We wilden een Belgische coureur en snel, maar vooral beschikbaar. Coureurs zonder stuur die talent hebben als hij vindt je niet direct, dus is Vincent is een luxe keuze. Het is een tijdje geleden dat we samen aan tafel hebben gezeten om de krachten te bundelen in het WEC kampioenschap en het is eindelijk realiteit. Deze handtekening is voor lange termijn bedoeld."

 

Vincent Lonbois: "een terugkeer naar de competitie achtte ik niet echt mogelijk vóór 2020, ik heb veel dingen te beheren op professioneel niveau. Maar de wens om te rijden is altijd aanwezig geweest! We hebben in het verleden contact gehad met Mototech, maar dat was blijkbaar niet het juiste moment."

 

Waarom Mototech Vince: "ik denk dat dit een heel goed team is, ze werken hard om goede resultaten te behalen. Ze hebben dit seizoen vaak geen geluk gehad, de huidige ranglijst weerspiegelt zeker niet hun potentieel. De twee andere coureurs (Gregory Fastré en Camille Hedelin) zijn zeer goede coureurs, ik hoop dat we samen goede resultaten zullen boeken.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws