TEAM YAMAHA MOVISTAR 2017

Vandaag donderdag om 11.30, heeft het Yamaha team in Madrid officieel hun seizoen 2017 met Valentino Rossi en Maverick Viñales voorgesteld.

Valentino Rossi zal proberen zijn 10e felbegeerde titel te behalen, maar blijft er toch voorzichtig over, en ook over zijn teamgenoot: “dit is een nieuwe start. Ik ben gewend aan een sterke teamgenoten.” Zegt Valentino. “Maverick heeft veel indruk op mij gemaakt, helaas voor mij, hij is al erg sterk. We zullen moeten analyseren in de eerste race hoe groot het potentieel van onze rivalen is. We vonden zeer goede mogelijkheden, op de Yamaha YZR M1 2017.” Voegde Rossi er aan toe. “Het lijkt erop dat we sterker kunnen, en mijn eerste indrukken zijn zeer positief. De voorband en elektronica zijn de punten waarop we moeten focussen en banden maken het verschil.”

Van zijn kant, zal Viñales proberen om de resultaten van zijn eerste twee seizoenen in de MotoGP te bevestigen. Hij moet zo snel mogelijk de mogelijkheden van de Yamaha YZR-M1 onder de knie te krijgen, waarbij is gebleken dat hij er zeer comfortabel met omgaat. “Ik was nogal verrast om zo snel in een paar dagen, gewoon heel hard kon gaan, "zei Viñales. “Door deze verklaring liet de Spanjaard doorschemeren wie de snelste was in de privé tests op Sepang. “Het geeft een ongelooflijk gevoel, ik voel me al thuis in het team. Ik ben echt gemotiveerd, en zal mijn best doen om de beste Maverick zijn.” Over zijn doelstellingen voor de volgende tests legt Viñales uit: “ik wil me richten op het gedrag van de fiets laat in de race.”

We zullen ons best doen voor ons merk en ons bedrijf,” zei Jarvis over de doelstellingen van het team. “We realiseerden laatst drie goede seizoenen met uitstekende resultaten als coureur-effecten, en de bouwers van het team. Teamwork is het belangrijkste... en dit jaar hebben we een fantastisch team, wij zijn vastbesloten om te winnen. Deze combinatie heeft veel kracht en samenwerking. We zullen ons best doen om de titel terug te brengen.  Ons team blijft hetzelfde, we hebben net een man verloren,” vervolgde Jarvis. “Maverick werd lid van een team van deskundigen en heeft Ramon Forcada Viñales achter zich, de hoofdingenieur achter het succes van Jorge Lorenzo sinds 2008.”

Meregalli voegt er ten slotte aan toe: “We wisten dat Maverick snel was, maar we hadden niet verwacht dat hij zo snel zou zijn. Ik dacht dat het meer tijd zou gevraagd hebben. Onze aanpak is niet veranderd en we zijn erg optimistisch.”

Laatst aangepast op donderdag, 19 januari 2017 22:09
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws